Nyker tabte igen og undrer sig: Hvorfor er vi blevet placeret i Bornholms bedste række?

Nyker tabte igen og undrer sig: Hvorfor er vi blevet placeret i Bornholms bedste række?
25 ud af 30 spillere fortalte til et møde før sommerferien, at de ikke ønskede at spille i BornFiber Ligaen, fortæller Nykers cheftræner, Kent Ole Larsen (grå trøje). Nyker turde dog ikke at trække holdet, fordi så frygtede man at blive tvangsnedrykket, ligesom Viking blev det, da rønneklubben takkede nej til at spille i Københavnsserien. Foto: Jens-Erik Larsen
FODBOLD | NYKER | ABONNENT | 12. SEP 2021 • 17:41
Jesper Gynther
Journalist
FODBOLD | NYKER | ABONNENT
12. SEP 2021 • 17:41

I går tabte den tidligere Serie 1-klub sin fjerde kamp i træk i BornFiber Ligaen – denne gang med 6-2 til Knudsker. Nykers cheftræner forstår ikke, hvorfor DBU Bornholm har placeret klubben i den svære række og håber på, at truppen kan bevare det gode humør

 

Cifrene lyver. Selvom Knudsker lørdag vandt 6-2 på udebane over Nyker, havde hjemmeholdet stor ære af kampen. I hvert fald gik det meget godt i 1. halvleg, hvor Felix Hansen bragte bundholdet foran 1-0 og senere til 2-1, som var pauseresultatet.

Men så løb Nyker ind i flere skader, mens Knudsker var skarpe på dødbolde, og den kombination betød, at det alligevel blev til en, på papiret, stor sejr til gæsterne.

– Den første time synes jeg faktisk, at vi spiller det bedste, vi har spillet i år, og det er meget positivt, siger Nykers cheftræner, Kent Ole Larsen.

– Men så falder det lidt sammen, og de får nogle nemme mål på hjørnespark, som er vores akilleshæl. Vi har prøvet alt muligt, men modstanderne scorer alligevel på hjørne, siger han.

Felix Hansen scorede begge Nykers mål mod Knudsker. Foto: Jens-Erik Larsen

Ønskede ikke oprykning

I det hele taget er det noget opad bakke i denne sæson for Nyker, som ellers har oplevet stor succes de senere år, hvor rigtig mange spillere er kommet til.

Det lyder da også som en succeshistorie, at holdet allerede nu har formået at rykke op i Bornholms bedste række, men faktisk har klubben ikke spillet sig til oprykningen. Nyker blev nemlig sidst i oprykningsspillet før sommerferien, men på grund af tekniske årsager (RIK rykkede ned fra Københavnsserien) valgte DBU Bornholm alligevel at placere dem i BornFiber Ligaen.

Det er noget, som holdet helst havde været foruden, fortæller cheftræneren.

– Det er blevet lige så svært, som vi havde regnet med, og jeg forstår jo ikke rigtig, hvorfor vi skal spille i Bornholmsserien, siger Kent Ole Larsen, som fortæller, at da klubben fik besked på, at den skulle spille i BornFiber Ligaen i denne sæson, så indkaldte man alle spillerne til et møde.

– Der er 30 spillere til mødet, og de 25 vil helst ikke spille Bornholmsserien, siger Kent Ole Larsen, som derfor egentlig havde tænkt sig at meddele DBU Bornholm, at klubben ikke ønskede at rykke op.

Trods nederlagene har Nykers fans ikke vendt klubben ryggen. Foto: Jens-Erik Larsen

Viking-gate påvirkede Nyker

Men Nyker valgte aldrig at give den besked, fortæller cheftræneren.

– For så skete der det med Viking, siger han med henvisning til, at Viking takkede nej til at spille i Københavnsserien og derfor blev tvangsnedrykket til Serie 1 af DBU Bornholm.

– Og så kunne vi jo godt se, hvor det ville ende, for når Viking røg ned i Serie 1, hvad sker der så med os, hvis vi takker nej til at spille i Bornholmsserien? Så ryger vi jo nok ned i Serie 2, tænker jeg.

Intet er dog så skidt, at det ikke er godt for noget. Kent Ole Larsen mener nemlig, at spillerne kan få en del ud af at spille i BornFiber Ligaen, selvom det nok bliver til en del snittere undervejs.

– Måske er det et år for tidligt, at vi er rykket op, men jeg tror, vi lærer meget af det her. Det er jo nogle unge spillere, der ikke har spillet i BS før, og de lærepenge får vi lov til at betale for nu. Men de bliver jo bedre og bedre, og så længe vi kan holde modet oppe og det gode humør, så skal det sgu nok gå. Så frygter jeg det ikke.

– Det vigtige for os er, at vi holder humøret op, og det er sjovt at komme til træning. Men de seneste to kampe har vi været rigeligt med, så det er positivt. Og vi tager den første times spil med os fra i dag som noget positivt, og der er jo også rigtig god opbakning fra tilskuerne, og det er jo fedt.

– Og så bliver vi forhåbentlig også lidt bedre, så vi kan være lidt mere med i kampene, siger han.

Nyker-træneren fatter ikke meget af DBU Bornholms beslutning om at placere holdet i Bornholmsserien. Foto: Jens-Erik Larsen