Ny ejer stiller krav til træneren: 'Phun skal spille'

Ny ejer stiller krav til træneren: 'Phun skal spille'
Phun Mang bliver nævnt direkte af Esbjerg fB's nye ejer som en af de unge spillere fra klubben, som træneren for 1. divisionsholdet skal give spilletid. Foto udlånt til Bornholms Tidende af Esbjerg fB
| 14. APR 2021 • 12:26
Jesper Gynther
Journalist

14. APR 2021 • 12:26

I et opsigtsvækkende interview med Ugeavisen Esbjerg kommer den vestjyske 1. divisionsklubs nye ejer med en kontant melding: Den blot 16-årige bornholmer Phun Mang skal på holdkortet!

Den nye ejer Pacific Media Group overtog officielt aktiemajoriteten i Esbjerg fB i sidste uge i forbindelse med klubbens generalforsamling, og det er i den anledning, at Ugeavisen Esbjerg har talt med Paul Conway, der er talsmand for den nye ejer og nyt bestyrelsesmedlem i EfB.

Han fortæller, at klubben skal holde op med at hente gamle spillere på frie transfers, men i stedet satse på klubbens eget akademi, hvor der er en del talentfulde, unge spillere.

– Vi er lige kommet, men Jimmi (Nagel Jacobsen, EfB's sportschef red.) har allerede opfordret træneren til at være mere angrebsmindet. Jeg vil gerne se nogle af de unge spille, så Phun (Phun Mang, der tidligere i år debuterede som 16-årig, red.) skal spille. Han er en af vores bedste ressourcer.

– Vi gør jo det her, fordi vi har et godt akademi, og akademidrengene skal spille. Det har været en glidebane over de seneste år, at man har hentet gamle spillere fra andre hold på frie transfere. Men det skal stoppe, fortæller Paul Conway til Ugeavisen Esbjerg.

Esbjerg kæmper med om oprykning i 1. division, hvor man lige nu ligger et enkelt point efter Silkeborg, der ligger på andenpladsen. Der resterer otte runder af sæsonen.

Phun Mang fik debut i februar mod Silkeborg, bare 16 år gammel. Han er født og opvokset på Bornholm og har tidligere spillet for RIK og for Elite Bornholm. I alt er det blevet til to kampe for Esbjergs førstehold for Phun Mang, men med udmeldingen fra den nye ejer kan det meget vel blive til flere i den nærmeste fremtid.