Laura er ny danmarksmester - løb flere kilometer med 'vildeste kramper'

Laura Hulgaard fra Tejn IF ved endnu ikke, hvordan DM-titlen skal fejres, da hun ikke regnede med at vinde. Video: Jesper Gynther
NYHED | HAMMERKNUDEN | ABONNENT | 7. MAJ 2022 • 15:23
Jesper Gynther
Journalist
NYHED | HAMMERKNUDEN | ABONNENT
7. MAJ 2022 • 15:23

Laura Hulgaard fra Tejn IF er ny danmarksmester i kort trail. Lørdag vandt hun titlen, da hun kom først over stregen til Salomon Hammer Trail, men hun måtte lide for sejren.

Det blev til en flot hjemmebanesejr i dag, da DM i kort trail skulle afgøres på Hammerknuden i forbindelse med årets udgave af Hammer Trail.

På forhånd var Tejn IF's Laura Hulgaard udset som en af favoritterne. Hun har tidligere vundet DM på de længere distancer, men ville altså nu forsøge sig på 30 kilometer distancen - og det gik rigtig godt.

Efter tre timer, fem minutter og syv sekunder kom hun nemlig løbende over stregen som den første kvinde i konkurrencen.

– Det var den vildeste og hårdeste kamp, jeg har været ude i, siger Laura Hulgaard, som i den første halvdel af løbet lå bag Pia Michelle Elgaard Folsing fra Bistrup Trailklub og Kathrine Højgaard Hansen fra Adidas runners copenhagen.

Det var en træt Laura Hulgaard, der kom over målstregen. Foto: Jesper Gynther

Megaudfordret

– De løb sindssygt stærkt på alt, der var bare det mindste smule fladt, så jeg var jo megaudfordret!, siger Tejn-løberen, som begyndte at hale ind på de andre, da der kom et langt stykke på 600 meter, hvor det gik stejlt nedad.

– Det er bare noget, jeg kan. Jeg er rigtig god teknisk, og jeg er god til at løbe nedad, og så kan jeg se, at jeg trækker fra, og så gælder det jo bare om at holde den hele vejen hjem. Og det lykkedes, siger Laura Hulgaard, som dog blev hårdt presset til sidst i løbet.

– Jeg er langdistanceløber, så det her er rigtig hårdt for mig. Det føltes som en spurt, så jeg havde lige fem-seks kilometer her til sidst med den vildeste krampe i lår og lægge, og over alt gjorde det bare ondt. Men jeg kæmpede mig igennem, og jeg er megaglad for at kunne løbe over stregen først, siger Laura Hulgaard, som var to minutter bedre end andenpladsen og næsten fem minutter bedre end tredjepladsen.

Laura Hulgaard har nu både vundet DM i kort trail og lang trail. Foto: Jesper Gynther

Overrasket over sejren

Du er nu danmarksmester. Hvad betyder det for dig?

– Det betyder helt vildt meget, især fordi det er på den korte distance, som jo ikke er min distance. Jeg har prøvet at være danmarksmester på den lange distance sidste år. I år blev jeg kun nummer to, fordi jeg havde en lang periode, hvor jeg har været skadet og er på vej op. Så det betyder også, at min træning virker, og at jeg er på vej frem igen og er oppe igen, og det er megafedt, siger Laura Hulgaard, som normalt deltager i distancer på 50, 80 eller 100 kilometer.

Hvordan skal danmarksmesterskabet fejres?

– Det kom bag på mig, at jeg blev danmarksmester, så jeg har faktisk ikke rigtig lagt nogen plan. Men jeg tror, jeg skal lige hen og snakke med min træner og finde ud af, hvad vi skal, og så skal jeg bare hygge med familien og venner. 

Skal til finaleløb i Finland

Sejren betyder også, at Laura Hulgaard nu skal deltage i finalen i Salomons golden trail-løbsserie, som finder sted i Finland senere på året.

– Det er jo helt vildt og fantastisk. Jeg har ikke været med til golden trail før, så det er helt nyt. Jeg synes, det er et fedt koncept (som sportsvirksomheden Salomon har, red.), og det er en distance, som rigtig mange kan være med på med 30 kilometer.

– Jeg har aldrig løbet i Finland, men jeg har altid gerne ville til Finland. Og det kan ikke være så meget værre end det her, tænker jeg, siger Laura Hulgaard med henvisning til den udfordrende rute til Hammer Trail.

– I år var rigtig hård. Der var rigtig mange højdemeter på, og den var virkelig teknisk. Og der var to stykker med kæmpe rullesten, som koster kræfter.

Laura Hulgaard ser nu frem mod resten af løbesæsonen, som måske byder på en udtagelse til VM. Foto: Jesper Gynther

Håber på VM-deltagelse

Laura Hulgaard blev sidste år udtaget til VM i lang distance trail, men slutrunden blev udsat grundet coronarestriktioner. Nu er planen, at den skal afvikles til november, og her håber Tejn-løberen, at hun igen bliver udtaget af landstræneren.

– Jeg var udtaget til VM, og det er jeg forhåbentlig stadig. Nu må vi se, hvordan det går. Og det er på 80 kilometer distancen, så det er en fordel for mig, siger Laura Hulgaard, som dermed både har løb at se frem til på den korte og den lange distance.

– Jeg tror godt, jeg kan træne til begge dele. Jeg skal bare have lidt mere fart i benene, så jeg skal træne lidt flere intervaller, siger den talentfulde løber, som til daglig bor på en bobåd i Hasle havn.

– Jeg elsker det, og jeg elsker at være i nærheden af naturen og havet og skov og strand, siger Laura Hulgaard, som onsdag fylder 44 år. 


Resultat: DM i kort trail for kvinder


1. Laura Hulgaard fra Tejn IF 3:05:07

2. Pia Michelle Elgaard Folsing fra Bistrup Trailklub 3:07:02

3. Kathrine Højgaard Hansen fra Adidas runners copenhagen 3:09:40