Klub smider håndklædet i ringen: 'Vi har haft så mange skuffelser med det'

Klub smider håndklædet i ringen: 'Vi har haft så mange skuffelser med det'
Rønne Badminton har ikke længere en ungdomsafdeling, og der bliver heller ikke længere arrangeret træninger for elever fra Kildebakken Specialskole i Tejn (billedet). Der er dog stadig voksne motionister og seniorer i klubben. Arkivfoto: Berit Hvassum
NYHED | ABONNENT | 7. MAJ 2023 • 05:30
Jesper Gynther
Journalist
NYHED | ABONNENT
7. MAJ 2023 • 05:30

Heller ikke til den kommende sæson vil der være en ungdomsafdeling i Rønne Badminton Klub. Der mangler både en tovholder og en træner.

I sommers så Rønne Badminton Klub sig nødsaget til at lukke ungdomsafdelingen, da det ikke var lykkedes med at finde ungdomstrænere og voksne, som kunne tage hånd om børnene.

Håbet var dog, at der igen kunne tilbydes træninger for børn til den kommende sæson efter sommerferien. Men desværre er intet ændret siden sidst, fortæller fungerende formand Ib Rasmussen.

– Vi har gennem en hel del år haft problemer med at opretholde en ungdomsafdeling. Vi har kæmpet rigtig meget med det og haft så mange skuffelser med det, så nu er der ikke energi i foreningen til at finde nogen til at tage projektet op igen, fortæller han til Tidende.

Klubben har ikke søgt om haltider til ungdomshold for den kommende sæson, hvilket der var frist for at søge om den 1. maj. Til gengæld er der søgt om haltider til motionister og seniorer, for dem er der stadig nogle tilbage af i klubben.

Det er dog ikke godt for fremtidsperspektiverne for klubben, at der ikke længere er nogen ungdomsspillere.

– Det er jo et problem, for vi har ikke nogen fødekæde. Der er ikke nogen, som kommer nedefra ungdommen, så vi er nærmest en pensionistklub nu, siger Ib Rasmussen.

Tag til Knudsker

Bornholmsk badminton er ellers generelt inde i en god udvikling i øjeblikket. Flere klubber oplever en tilgang af spillere, også ungdom, og flere trænere har haft glæde af at få sparring af den professionelle træner Philip Fagralid, som DGI Badminton Bornholm har ansat for en treårig periode.

Ib Rasmussen håber, at det nye projekt med den professionelle træner kan være med til at give et boost for ungdomsbadminton på Bornholm, og hvis man melder sig på banen til at træne ungdomshold i Rønne Badminton Klub, vil man også få mulighed for at få sparring af Philip Fagralid. Men indtil videre har der ikke været nogen interesse overhovedet for at påtage sig den opgave.

– Vi forsøgte at engagere forældrene, og vi har brugte ret mange kræfter på at samle dem og skrive til dem og tage kontakt. Men de betragter mest klubben som et sted, hvor ungerne bliver passet en time eller to. Det har i hvert fald været vores oplevelse af det. Der er ikke mange, som gider komme hver mandag og onsdag en time til halvanden og træne børne- og ungdomshold, siger Ib Rasmussen.

Det er dog stadig muligt at gå til badminton i Rønne, hvis man er ungdomsspiller. Knudsker IF har nemlig en velfungerende ungdomsafdeling, som træner i Søndermarkshallen.

– Knudsker er lykkedes med at skabe nogle gode rammer, og som tingene ser ud nu, er der ikke basis for, at vi kan holde gang i to ungdomsklubber i Rønne, konstaterer Ib Rasmussen.