Kæmpere venter på medaljer

Kæmpere venter på medaljer
Petra Steinthorsson og Ronja Bjarnasson deltog i de laveste grupper, Alberte Lindblad Grønbech i rødbælterækken og Lis Borring i sortbælterækken. Eget foto
NOTITS | 13. MAR 2024 • 15:49
Henrik Nielsen
Journalist
NOTITS
13. MAR 2024 • 15:49

Bornholm Taekwondo vandt medaljer ved stævne i Korea.

Fire kæmpere fra Bornholm Taekwondo har via internettet deltaget i et koreansk stævne. Det blev til en guld- og tre sølvmedaljer, fortæller Lis Borring, som selv var en af de fire.

– Der er flere umiddelbare fordele ved at bruge onlinestævner, som kører på Youtube med fem dommere på hver bane som til normale stævner, fortæller hun.

For det først sparer Bornholm Taekwondo store rejseomkostninger og tid, for det andet er der konkurrenter fra hele verden, og endelig er alle dommerne certificerede internationale dommere.

Kæmperne bliver bedømt med to karakterer, og ifølge Lis Borring er det en god øvelse at stille op til disse stævner, ikke mindst for nybegyndere, som kan få en god start.

Petra Steinthorsson og Ronja Bjarnasson deltog i de laveste grupper, Alberte Lindblad Grønbech i rødbælterækken og Lis Borring i sortbælterækken. Rækkerne var også inddelt efter alder.

Petra Steinthorsson vandt stort over en amerikaner og scorede guld til sit første stævne. Ronja Bjarnasson fik sølv, og det samme gjorde Alberte Lindblad Grønbech, som ifølge Lis Borring er klubbens stærkeste kort for tiden og på vej frem. Det blev også til en sølvmedalje til Lis Borring selv, som var tilbage på scenen efter to års pause med knæ- og hofteoperationer.

– Som træner for stævneholdet er jeg både meget tilfreds og stolt. Vi har alle lært af det, fået ny inspiration og er klar til at tage kampen op på de næste mange stævner, både online og real, fortæller Lis Borring.

Hun fortæller samtidig, at de fire bornholmske kæmpere ikke har modtaget deres medaljer endnu.