Idrætsforening har underskud på 173.053 kroner

NYHED | ABONNENT | 25. FEB 2024 • 19:00
Jesper Gynther
Journalist
NYHED | ABONNENT
25. FEB 2024 • 19:00

Rønne Idrætsklub fik et underskud på 173.053 kroner i 2023. Underskuddet skyldes primært, at svømmeafdelingen skal betale markant mere for tider i Rønne Svømmehal, men også vigende kontingentindtægter og renovering af klubhuse har udhulet økonomien.

Rønne Idrætsklub har store økonomiske udfordringer. Det står klart, efter idrætsforeningen søndag fremlagde regnskabet for 2023 på den årlige generalforsamling. Underskuddet blev på hele 173.053 kroner, og dermed er egenkapitalen nu på 1.675.000 kroner.

Selvom der stadig er noget tilbage på kistebunden, så kommer formanden for hovedbestyrelsen med en klar opfordring til alle afdelinger om at udvise mådehold og ansvarlighed, når det kommer til budgetter og udgifter:

– Dette er afgørende for, at klubben kan genvinde økonomisk råderum for også fremadrettet at kunne sikre den daglige drift, samt opfylde afdelingernes ambitioner om at kunne implementere udviklingsprojekter til gavn for alle medlemmerne i klubbens respektive afdelinger, fortalte Henrik Boie i sin formandsberetning.

Klubbens hovedbestyrelse vil selv gå forrest i kampen om at få vendt økonomien, og derfor vil den i 2024 have et stort fokus på at skabe en bedre balance mellem sportslige ambitioner og økonomisk stabilitet.

– Det er afgørende, at klubben samlet prioriterer bæredygtig vækst, så Rønne Idrætsklub kan fortsætte med at være en stærk og inkluderende idrætsklub, fortalte hovedformanden.

Store udgifter til svømning

Det er primært grundet vigende kontingentindtægter samt større udgifter til renoveringer af klubhuse, at økonomien ikke hængte sammen i 2023. Den største årsag skyldes dog, at svømmeafdelingen (Rønne Svømmeklub) stadig lider under meget store udgifter til halleje i Rønne Svømmehal.

Svømmeafdelingen betaler i dag 72.000 kroner mere om året for halleje i Rønne Svømmehal, og da afdelingen samtidig fik færre nye medlemmer end forventet, har det været svært at få de økonomiske ender til at mødes. Også selvom man har optimeret på sine hold og timer i svømmehallen og har hævet kontingentet for alle svømmere og har intensiveret reklameindsatsen ved sæsonstart på sociale medier.

Svømmeformand Jette Tvede Christensen havde hellere fortalt meget mere om fællesskab, oplevelser og sportslige resultater. Blandet andet er Malte Berlin og Ida Sohn blandt de dygtigste svømmere i Danmark og gør sig meget positivt bemærket. Men den dårlige økonomi overskygger alle de positive ting.

– Det er ærgerligt, at det økonomiske kommer til at fylde så meget, men det er desværre nødvendigt. Det kalder på helt nye løsninger i 2024 for Rønne Svømmeklub. Det som svømmeafdeling kunne tidligere, kan vi ikke længere. Ikke på samme måde eller på samme vilkår. Afdelingen skal i dialog med hinanden, og med vores medlemmer om fremtidens svømmeklub, fortalte Jette Tvede Christensen.

RIK har forsøgt at få økonomisk hjælp fra regionskommunen til at håndtere de øgede udgifter til leje af svømmehallen, men indtil videre uden held.

– Trods en løbende dialog med det politiske og administrative niveau i Bornholms Regionskommune, er der stadigvæk ikke tegn på at der fra kommunalt hold kommer en håndsrækning til understøttelse af en presset afdeling. Og her i særdeleshed i forhold til ja en nærmest eksorbitant timebetaling for haltid, fortalte Henrik Boie, som stadig tror på, at der ved dialog kan komme en løsning.

– Det er vigtigt at fortsætte samarbejdet med både BRK og Rønne Svømmehal i en positiv ånd, og styrke argumentationen for afdelingens behov, især med fokus på den udfordrende timebetaling for brug af svømmehallen. Vedholdenhed og klare kommunikationsstrategier kan her være afgørende i at opnå forståelse og mulig bedre og større opmærksomhed og forståelse fra kommunalt hold, slog han fast.

Søger kasserer

RIK budgetterer med et overskud på 17.750 kroner i 2024, og både regnskab og budget blev godkendt af forsamlingen "efter en konstruktiv debat", fremgår det af referatet fra generalforsamlingen.

Forsamlingen genvalgte Henrik Boie som formand og Preben Andersen som revisor. Pia Hersild ønskede at udtræde af bestyrelsen uden for valgperiode, men der blev ikke valgt en ny kasserer.

"Hovedbestyrelsen skal hurtigst muligt finde en ny til posten. Indtil da har Pia Hersild sagt ja til at klare opgaven", fremgår det af referatet. Der vælges kasserer for en et årig periode.

Følg debatten på facebook!
FÅ ABONNEMENT