Hasle chanceløse i bundkamp: 'Vi er der slet ikke'

Hasle chanceløse i bundkamp: 'Vi er der slet ikke'
Indsatsen lørdag var ikke god, men Hasle-spillerne får generelt ros for trofast hver anden weekend gennem hele sæsonen at tage over på den anden side af vandet for at spille udekampe - noget de fleste af spillerne aldrig har prøvet før. Foto: Preben Pathuel
NOTITS | ABONNENT | 3. JUN 2023 • 19:02
Af:
Jørn Larsen
NOTITS | ABONNENT
3. JUN 2023 • 19:02

Hasles cheftræner havde forventet mere af sine spillere i bundkampen mod Frems andethold.

Hasle havde kun æren at spille for i sæsonens sidste udekamp i Valby Idrætspark mod Frem, da kampen for at overleve i Københavnsserien for lang tid siden er tabt.

Hjemmeholdet havde derimod masser at spille for, da de kæmper for at overleve i rækken, og det kunne ses i opgøret mod bornholmerne. Frem vandt 3-1 og har dermed stadigvæk muligheden for at overleve i Københavnsserien.

– Selvom vi kun havde æren at spille for, så havde jeg forventet meget mere af mine spillere, fortæller en skuffet Hasle-træner Mathias Jensen efter kampen.

– Jeg ved godt, at det kan være svært at bevare motivationen, men vi har en ”storkamp” på tirsdag at se hen imod, når vi skal møde NB Bornholm i pokalsemifinalen. Spillerne tænkte måske allerede for meget på den kamp, men derfor forventede jeg også, at alle spillerne i dag ville bevise overfor mig, at de gerne ville være med i den kamp. Men det fik jeg ikke at se fra dem, og det var skuffende, konstaterer han. 

En kamp hvor cifrene 3-1 til Frem lyver meget – hjemmeholdet kunne sagtens have vundet endnu mere, men Hasle havde uden tvivl deres bedste i deres målmand Patrick Borgen, som stod en god kamp og forhindrede et større nederlag med flere gode redninger.

– Jo, jeg gør det jeg skal i dag og synes ikke, jeg kan gøre noget ved de tre mål. Men vi er der slet ikke i dag. Lige fra starten af er vi ikke klar, og vi mister hurtigt gejsten, mener den beskedne målmand.

Opsang i pausen hjalp ikke

Frem var de toneangivende og i teten stort set i alle kampens 90 minutter, uden dog at Hasle var spillet i bund. Det var de på ingen måder heller, men det var ikke meget offensivt de havde at byde på i bundkampen.

I 1. halvleg havde Joachim Pedersen Hasle eneste skud forsøg på mål, og efter pausen havde André Kahlenberg 20 minutter før tid en friløber, som dog sikkert blev reddet af Frems målmand. Det var Hasles offensiv i den kamp.

Frem bragte sig foran 1-0 på et hovedstød efter et hjørnespark allerede efter ti minutters spil og havde flere muligheder i resten af halvlegen, men var meget uskarpe foran målet.

– Vi manglede vores tre kreative og faste midtbane spilere Niclas Gylden, Nichlas Poulmann og Thobiasz Hansen i dag, og det kunne vi godt se og mærke. Vi var meget tynde på midtbanen, og de var os fysisk overlegne. Vi var heller ikke så gode på bolden i dag, som vi plejer og ydede vel kun 30-40 procent af, hvad vi kan gøre. Nu har vi lige spillet to gode kampe, så jeg havde alligevel forventet mig mere af spillerne i dag, mener Hasles træner.

Mathias Jensen prøvede at give spillerne en opsang i pausen og fortalte dem, at nu måtte de vise noget mere, men det havde ikke den helt store effekt på banen. Frem var stadigvæk det bedste hold, og efter cirka ti minutters spil øgede de til 2-0 på en friløber.

Frem havde mange chancer for at øge yderligere i de kommende minutter, men Patrick Borgen i Hasles mål præsterede flere gode redninger. Ti minutter før tid blev det dog 3-0 til Frem efter et flot angreb, og man kunne godt frygte et endnu større nederlag til Hasle i kampens sidste del, men det blev heldigvis for dem det modsatte, at de fik pyntet på resultatet.

Jonas Pedersen fik tilkæmpet sig et straffespark, og det scorede en ellers noget anonym anfører André Kahlenberg usvigeligt sikkert på, så det hele endte med et hæderligt nederlag på 3-1 for Hasle.

Stor ros til spillerne for opbakningen til udekampene

Hasle fik som ventet det meget svært i Københavnsserien i denne sæson, og for mange af spillerne var det første gang, at når de skulle spille på udebane, så var det en noget længere tur, end de normalt var vant til.

Udekampene var en tur til København, og hvad dertil hører med at skulle lade op på en anden måde. Men det har ikke været noget problem ifølge deres træner Mathias Jensen.

– Nej, slet ikke. De har taklet det rigtig fint, selvom der har været flere udfordringer. Vi stillede klart med et stærkere hold, hver gang vi havde hjemmekampe, da vi på forhånd vidste, at når vi spillede på udebane, så kunne Nichlas Poulmann og Niclas Gylden ikke være med. Derfor var vi svækkede når vi spillede i København i forhold til hjemme i Hasle.

– Men de fleste af spillerne er opvokset og har altid spillet i Hasle og været vant til at tabe mere, end de måske plejer at vinde. Det er ingen hemmelighed, at når vi som ventet havde tabt mange kampe, så frygtede jeg, at jeg kunne risikere på et tidspunkt ikke at kunne stille hold på udebane, men sådan skulle det ikke gå. Der har været flot opbakning fra deres side af og det skal de have stor kredit for, siger en rosende Hasle-træner om spillernes opbakning til udekampene.

Hasles målmand i dagens kamp mod Frem, Patrick Borgen, er på samme bølgelængde. 

– Ja, jeg synes ikke, det har været svært at spille disse udekampe. Vi har haft nogle gode busture, hvor vi hygger os, spiser noget mad, hører noget musik og hygger os sammen. Vi kommer i god tid ud til kampene, så det synes jeg har været helt optimalt og ikke nogen hæmsko for os, siger Patrick Borgen.

Kampfakta

MÅL:

1-0 Abdul Orakzai (10)

2-0 Oliver Møller Jensen (58)

3-0 Oscar Rommedahl (80)

3-1 Andre Kahlenberg (86, straffe)

GULE KORT:

Thorbjørn Mikkelsen, Hasle (35), Andreas Sandberg, Hasle (61), Marcus Teglers, Frem (73), Edonis Emini, Hasle (80), Abdul Orakzai, Frem (86)

DOMMER:

Kim Larsen