Hæder til Hanne Koch: 'Som dommer møder jeg andre mennesker'

Hæder til Hanne Koch: 'Som dommer møder jeg andre mennesker'
Halil Durakovic fra DBU Bornholms dommerudvalg overrakte Bent Nielsen-legatet til Hanne Koch. Foto: Kjeld Lundbæk
NYHED | ABONNENT | 26. FEB 2024 • 05:30
Kjeld Lundbæk
Journalist
NYHED | ABONNENT
26. FEB 2024 • 05:30

61-årige Hanne Koch blev hædret med Bent Nielsens fodbolddommerlegat.

Er det dig, der er Bent Nielsen?

Som tilflytter vidste 61-årige Hanne Koch intet om den bornholmske fodbolddommerlegende Bent Nielsen, der har lagt navn til det dommerlegat, der hvert år, også efter Bent Nielsens død for få år siden, tildeles en bornholmsk fodbolddommer for en særlig god indsats.

I år faldt valget på Hanne Koch, hvis dommervirksomhed har stor betydning for breddefodbolden, da hun stiller op stort set uden afbud, fremhævede Halil Durakovic fra DBU Bornholms dommerudvalg, da han i en pause i weekendens futsalstævne i Aakirkeby overrakte Bent Nielsen-legatet til Hanne Koch.

– Årets dommer ved jeg ikke, om jeg er, men jeg har jo fået dette legat, og det er jeg da meget beæret over, sagde Hanne Koch kort efter overrækkelsen til Tidende.

Hanne Koch har været aktiv dommer i ti år – de sidste seks år på Bornholm.

– Som du jo nok kan høre, er jeg fra Nordjylland, men har det meste af mit liv boet på Sjælland, hvor jeg også fik mit dommerkort. Sidste år var min sjette sæson på Bornholm.

Hvad giver det dig at være fodbolddommer?

– En masse god motion, og så kommer jeg ud blandt andre mennesker. Jeg bor alene, og så er fodbolden en god at møde andre mennesker på.

Hanne Koch dømmer især børnekampe, og det har givet hende en masse sjove oplevelser. Ved et stort stævne var der således nogle unge mennesker, der blev så glade for at have hende som dommer, at de bagefter forærede hende en pizza.

De mindre gode oplevelser handler mest om de forældre, der ikke kan styre sig uden for banen og kommer med alle mulige tilråb til dommeren.

– Men heldigvis er det noget, der sker sjældent. Den værste episode, jeg har været udsat for, sluttede heldigvis godt, fordi der var en anden dommer til stede på sidelinjen, som fik talt de ophidsede forældre til fornuft, husker Hanne Koch.

Hanne Koch har altid levet et liv med fodbolden som den store interesse.

– Jeg har selv spillet i 40 år – de fleste af dem i Bispebjerg Boldklub, hvor vi i en periode spillede i den næstbedste række i Danmark. Bispebjerg Boldklub blev forkortet BB – af mange også kaldet Benbrækker Banden, griner den nu bornholmske dommerveteran.

Følg debatten på facebook!
FÅ ABONNEMENT