Frivillig helt hyldet for mange års tro tjeneste: Torben stopper som kasserer efter 25 år

Frivillig helt hyldet for mange års tro tjeneste: Torben stopper som kasserer efter 25 år
Det var ikke planen, at engagementet skulle vare så lang tid, som det endte med at gøre, afslører Torben S. Nielsen (tv), der netop har takket af som kasserer i BBTK efter 25 år. Ved siden af Torben ses formanden for BBTK, Kenny Jensen. Pressefoto
| ABONNENT | 1. JUN 2021 • 20:35
Jesper Gynther
Journalist
| ABONNENT
1. JUN 2021 • 20:35

BORDTENNIS

Efter et kvart århundrede er det nu en anden, som skal agere taljonglør i Bornholms Bordtennis Klubber (BBTK). Torben S. Nielsen har nemlig valgt at træde tilbage som kasserer, som er en post, han har varetaget siden 1996.

På daværende tidspunkt havde Torben netop returneret til Bornholm efter et par år i København, og da den lokale bordtennisorganisation stod og manglede en kasserer, takkede han ja til opgaven.

– Som ungdomsspiller fik jeg jo en del træning, og der blev arrangeret rejser til andre steder i landet. Vi spillede i drengedivisionen, hvor vi kom afsted på forskellige ture, så det var for at give lidt tilbage igen, at jeg blev kasserer. Det var den primære årsag til, at jeg blev engageret i det frivillige arbejde, fortæller han og oplyser, at han er uddannet inden for revision, så det med at kigge på regnskaber var ikke noget nyt for ham.


Hvor meget tid kræver det at være kasserer?

– I starten tager det lidt længere tid, for man skal ligesom sætte sig ind i nogle ting. Men her på det seneste har jeg ikke brugt så lang tid på det. Det har jeg ikke.

– Jeg kan ikke sige eksakt hvor meget tid, jeg har brugt på det, men udover regnskabsfunktionen har der været ansøgninger til diverse fonde og til idrættens rejsefond. Det er jo ikke kun regnskabet, det er også alt muligt andet, som jeg har stået for. Det er svært at sætte tid på. Det kommer i perioder. Når vi er i gang med sæsonen, er der selvfølgelig mere end om sommeren, hvor vi ligger nærmest stille, fortæller Torben S. Nielsen.

Altid gjort det gratis

I mange foreninger kan det være svært at finde personer, der ønsker at tage påtage sig frivilligt opgave, og hvis Torben S. Nielsen skal give et råd videre, så er det, at man skal tilbyde sin hjælp, fordi man netop gerne vil gøre noget godt for andre.

– Det er jo lysten, der driver værket, for det er jo ikke en tjans, man skal forvente at få noget særligt for. Jeg har altid gjort det gratis, fordi jeg synes ligesom, at det var det værd. Men det er bare en anden tid nu, og jeg tror mange forventer at få en form for honorar for at gøre det. Sådan er det ikke alle steder, men nogle steder, siger han.

Dog blev han ved BBTK's årsmøde i søndags belønnet med en gave for sin mangeårige indsats i form af et ophold for to på Griffens Spahotel i Rønne.

– Så det er jo meget lækkert, siger han.

Skal du stadig have noget med bordtennis at gøre?

– Jeg har ikke spillet i år, men jeg er stadigvæk lidt engageret i min egen klub, RIK. Men der ved vi jo ikke helt, hvad fremtiden bringer med de lokaler, vi har, siger han med henvisning til, at RIK har træningslokaler i kælderen på Østre Skole, som er sat til salg af kommunen.

Irena Deckert overtager opgaven som kasserer for BBTK efter Torben S. Nielsen.