Fredensborgløbet udsat for royal konkurrence

Fredensborgløbet udsat for royal konkurrence
Strandvejen er lukket fra Hotel Fredensborg til Søndre Landevej mandag mellem klokken 09:45 og 11:30, da Viking Atletik afvikler Fredensborgløbet. Det er ikke muligt at køre igennem - men beboere kan komme frem og tilbage ved forsigtig kørsel, oplyser formand Claus Clausen. Arkivfoto: Berit Hvassum
NOTITS | 26. MAJ 2023 • 15:30
Jesper Gynther
Journalist
NOTITS
26. MAJ 2023 • 15:30

Fredensborgløbet finder sted samme dag som Royal Run. Men Viking Atletik håber på, at mange stadig vil tage til Bornholms ældste motionsløb.

På mandag er der Royal Run flere steder i Danmark, og blandt andet løbes der i København og Frederiksberg, hvor der er flere deltagere med, end der er indbyggere på Bornholm.

Mange bornholmere rejser da også til hovedstaden for at deltage, men det forhindrer ikke Viking Atletik i at kaste sig ud i at lave årets Fredensborgløb samme dag. Der har tidligere været helt op til 600 startende i løbet, som dog nu er ramt lidt af konkurrencen fra kongehusets løb.

I skrivende stund er der tilmeldt lidt over 100 deltagere, og Viking Atletik håber at komme op på cirka 150.

– Alle kan deltage. Det er rent motionsløb - dog uden at man får noget helst glimt af en kongelig eller to, fortæller formand Claus Clausen i en pressemeddelelse.

Der er distancer på 2,5 kilometer eller fem kilometer at vælge mellem, og ruterne er helt flade og dermed hurtige. Der løbes fra mandag, 2. pinsedag, klokken 10 fra Hotel Fredensborg, og der er lodtrækningspræmier til hver mere end hver tiende.

– Noget som Royal Run ikke har.... altså lodtrækningspræmier. Og så er prisen for at være med kun en femtedel, fortæller Claus Clausen.

Fredensborgløbet er øens ældste motionsløb. Det blev første gang løbet engang i 1930'erne og frem til 50'erne, før det blev indstillet helt indtil, Viking Atletik tog det på programmet igen i midten af 80'erne.

Royal Run afvikles i år ikke på Bornholm, da kongehuset ikke kunne/ville stille med en royal deltager på Bornholm.

Læs mere om Fredensborgløbet her

HVOR DRØMMER VI OS HEN - ENERGIØEN

Hvad skal fremtiden være, når det gælder Bornholm som energiø. En rækker engagerede og vidende eksperter og læsere har bidraget med deres bud i dette tema. Send dine tanker til debat@tidende.dk.
Temaet afsluttes med en debatsalon i Elværket i Rønne tirsdag den 23. maj klokken 16.30.