Filippa og Freya deltog i talentsamling – nu håber de på opkald fra landstræneren

Filippa og Freya deltog i talentsamling – nu håber de på opkald fra landstræneren
Freya Alberte Hjernø fra Rønne Idrætsklub og Filippa Pedersen fra Svaneke IK havde taget turen over vandet for at træne med. Privatfoto: Birgitte Pedersen
| ABONNENT | 8. JUN 2021 • 19:49
Jesper Gynther
Journalist
| ABONNENT
8. JUN 2021 • 19:49

FODBOLD

I weekenden afviklede DBU en U14-træningssamling i Viby Sjælland for nogle af de bedste spillere i årgang 08, og blandt de 50 unge spillere var blandt andet to bornholmere. Filippa Pedersen fra Svaneke IK og Freya Alberte Hjernø fra Rønne Idrætsklub havde taget turen over vandet for at træne med, og det var en stor oplevelse, fortæller de til Bornholms Tidende.

– Jeg synes, det var rigtig fedt, og det var meget anderledes end det, som vi laver på Bornholm, siger Filippa Pedersen.

– De laver lidt mere tekniske øvelser, end vi laver i min klub, fortæller hun og afslører, at der også var meget fokus på skadesforebyggelse, da der er mange unge piger, som lider af korsbåndsskader, og derfor er det vigtigt, at man træner sit knæ.

Begge bornholmske piger mener, de gjorde god væsen af sig selv, selvom konkurrencen var hård.

– Jeg synes, de andre var meget gode, men jeg synes godt, jeg kunne følge med, fortæller Filippa Pedersen.

– Ja, jeg synes godt, jeg kunne følge med, men de andre har jo kendt hinanden, fordi de har haft tre træninger før den her. Så Filippa og jeg er først kommet til senere hen, supplerer Freya Alberte Hjernø.

Var det et andet niveau, end du er vant til?

– Det synes jeg. De spiller jo selvfølgelig godt, og de er meget store og er gode teknisk og hurtige.

Håber på opkald fra landstræner

DBU havde arrangeret træningssamlingen for at spotte talenter, som skal optages på et af DBU's talentcentre med henblik på senere hen at komme på U16-landsholdet, når de når den alder.

Pigerne får besked til august, om de får en plads på talentcentret, og det håber de to bornholmere selvfølgelig på, at de gør.

– Ja, det, synes jeg, vil være meget fedt at prøve, siger Filippa Pedersen, der er frisk på at pendle over vandet for at deltage i talentcentrets træninger.

Det er der heldigvis også opbakning til fra hendes mor, Birgitte Pedersen.

– Det er svært, når vi bor her på Bornholm, for så vil det jo give meget rejseri, men så længe hun er med og bliver udtaget og har lyst til det, så følger vi gerne med. Vi er selv en fodboldfamilie, så vi tager gerne med over en gang imellem, siger moren.

Freya Alberte Hjernø er også frisk på at pendle over vandet, forklarer hun.

– Ja, helt klart. Og det vil betyde meget for mig at blive udtaget. Det vil hjælpe mig videre med min fodboldkarriere, siger hun.

Hvad betyder fodbold for dig i dit liv?

– Det betyder meget. Jeg kan godt lide at spille fodbold, og jeg kan godt lide mit hold, fællesskabet og vennerne i det.

50 dygtige, unge fodboldspillere deltog i træningssamlingen, der foregik i Viby Sjælland. Privatfoto: Birgitte Pedersen