'Når man scorer et mål, mærker man, hvordan alle støtter hinanden'

'Når man scorer et mål, mærker man, hvordan alle støtter hinanden'
Freya Alberte Hjernø. Foto: Berit Hvassum
| ABONNENT | 13. MAJ 2021 • 06:05
Af:
Marie Hofman
| ABONNENT
13. MAJ 2021 • 06:05

DAGENS NAVN: Freya Alberte Hjernø på 13 har spillet fodbold i Rønne Idrætsforening siden 2018. Hun er netop udtaget til DBU's talentsamling og bliver dermed idrætsklubbens første pigespiller, der har mulighed for at kvalificere sig til landsholdet.

Hvornår begyndte du at spille fodbold?

– Jeg startede i RIK i 2018, men har spillet i kort tid i Viking som helt lille. I mellemtiden har jeg gået til hiphop, gymnastik, fitness og basketball. Efter jeg havde prøvet en masse forskelligt, fandt jeg ud af, at fodbold var det rigtige. En veninde fra min klasse tog mig med til træning, og så synes jeg, at det var rigtig fedt at spille igen.

Hvad er det ved fodbold, du godt kan lide?

– Jeg elsker sammenholdet og vennerne. Jeg fik hurtigt en masse gode venner på holdet, og nu er vi helt vildt tætte. Når man eksempelvis scorer et mål, mærker man, hvordan alle støtter hinanden. Vi hjælper altid hinanden på banen og har det også sjovt samtidig, når vi træner.

Hvad husker du som det bedste øjeblik, når du har spillet fodbold?

– Der er mange, men det bedste var nok, da jeg var til Cup. No. 1 (et elitecup med elitehold fra hele verden, red.). Vi var tre piger med fra RIK, og så var der en masse piger på min alder, der var blevet udtaget fra forskellige klubber, hvor vi var afsted i en uge og træne. Det var rigtig sjovt.

Du er den første pigespiller, der er udtaget til talentsamling fra RIK, hvordan er det?

– Jeg syntes, det er mega fedt. Vi er ret mange piger, der begynder at spille fodbold, så jeg tror, at vi arbejder os derop af. RIK har fra for kort tid siden bare været en drengeklub for det meste, men nu er vi også mange piger.

Hvad kan du lide at lave i din fritid?

– Jeg kan godt lide at spille fodbold og være sammen med mine venner. I coronatiden har jeg ikke fået spillet så meget, fordi alt har været lukket. Jeg startede op cirka samtidig med, at vi kunne komme i skole igen. Og det er bare mega fedt. Jeg har savnet at kunne spille med mine venner, for jeg har ikke set så mange fra holdet under corona.

Hvad drømmer du om at lave i din fremtid?

– Jeg kunne godt tænke mig at blive professionel fodboldspiller.

Har du et ikon?

– Jeg vil ikke sige, at jeg har et ikon som sådan. Men jeg syntes da, at Pernille Haarder er helt vildt sej. Det er vildt fedt, at hun er så god en spiller på så højt niveau, men ikke er en af dem, der praler alt for meget med det. Hun er helt nede på jorden, det kan jeg godt lide.

 


Freya Alberte Hjernø

- 13 år

- Født og opvokset på Bornholm

- Går i 6. klasse på Rønne Privatskole

- Bor i henholdsvis Rønne med sin mor og Hasle med sin far

- Spiller i forsvaret for RIK's U14- og U17-pigehold i fodbold