Christiansen og Bøje tabte deres første kamp ved OL
Her ses det bornholmsk-jyske par under et træningspas i Brøndbyhallen i begyndelsen af juli. Foto: Ole Mik

BADMINTON | TOKYO | GRATIS
24. JUL 2021 • 03:15
Jesper Gynther
Journalist

Christiansen og Bøje tabte deres første kamp ved OL

Mixeddoubleparret Mathias Christiansen fra Allinge og Alexandra Bøje fra Horsens har netop færdigspillet deres første gruppekamp ved OL i Tokyo, hvor modstanderne var de japanske hjemmebanefavoritter Yuta Watababe og Arisa Higashino.

1. sæt var taktisk præget og bølgede meget frem og tilbage. De japanske favoritter kom foran 19-18, men det var danskerne, der vandt sættet på deres anden sætbold til resultatet 22-20.

Dermed lurede overraskelsen i horisonten, og Christiansen og Bøje kom da også hurtigt foran 3-0 i 2. sæt. Men derefter blev Alexandra Bøje desværre dømt fejl på en serv, og så overtog japanerne kontrollen og kom komfortabelt foran med 11-5.

Danskerne virkede til at spare kræfterne til et afgørende 3. sæt, hvilket da også blev en realitet, da japanerne suverænt snuppede 2. sæt med cifrene 21-11.

Christiansen og Bøje kom flyvende ud til 3. sæt og kom foran med hele 6-1, inden japanerne selv fik gang i en god stime og fik udlignet til 7-7. Herefter fulgtes de to par hinanden indtil 11-11, men så trak japanerne gradvist fra og tog sejren på deres første matchbold til 21-15.

Dermed endte Christiansen og Bøjes første OL-kamp i karrieren med et nederlag, men de viste godt spil undervejs og har derfor noget at bygge videre på frem mod deres næste kamp, som spilles søndag morgen klokken 6.20 dansk tid mod det indonesiske par Jordan og Oktavianti.Flere nyheder