OL: Christiansen og Bøje viste verdensklassespil, men det var ikke nok
Foto: Ole Mik

BADMINTON | TOKYO | GRATIS
25. JUL 2021 • 07:45
Jesper Gynther
Journalist

OL: Christiansen og Bøje viste verdensklassespil, men det var ikke nok

For anden dag i træk spillede Mathias Christiansen og Alexandra Bøje lige op med et af verdens allerbedste mixeddoublepar til OL i Tokyo. Desværre var det ikke nok til at slå indoneserne Jordan og Oktavianti, som det danske par mødte tidligt søndag morgen dansk tid.

24-22 og 21-19 endte sættene, og cifrene lyver ikke: Det var to meget tætte sæt, som blev spillet, men indoneserne – som er nummer fire på verdensranglisten – var lige lidt mere skarpe, da sættene skulle afgøres. Christiansen og Bøje havde ellers en sætbold i 1. sæt ved 21-22, men missede muligheden, da den var der.

I 2. sæt kom danskerne foran 5-0, inden en heldig netruller fik indoneserne på pointtavlen. Danskerne kom også foran 18-15, men så tog indoneserne fem point i streg og afgjorde kampen på deres anden matchbold.

Mathias Christiansen, som kommer fra Allinge, er naturligvis skuffet efter kampen, da nederlaget betyder, at danskerne nu ikke kan gå videre fra det indledende puljespil. Lørdag nat tabte det danske par nemlig til et japansk par – der er nummer fem på verdensranglisten – og derfor kan danskerne ikke nå videre i turneringen.

– Vi spiller lige op med begge par. Jeg er sgu lidt træt af mine egne nerver, at jeg ikke håndterer det bedre i slutningen af sættene, fortæller Mathias Christiansen i et interview med DR efter kampen, hvor han også pegede på, at parret skulle have været lidt mere cool på serve-returneringen.

Alexandra Bøje, som kommer fra Horsens, er også skuffet, fremgår det af interviewet.

– Vi har spillet os chanceløse i at gå videre nu, så den rammer lidt hårdere end i går. Men trods det, så synes jeg, at vi spiller en rigtig god kamp, siger Alexandra Bøje.

Det bornholmsk-jyske par spiller mandag morgen dansk tid mod det australske par Leung og Somerville, men uanset resultatet af den kamp, så går danskerne altså ikke videre gra gruppespillet.Flere nyheder