Bornholmske kæmpere vinder fire guldmedaljer
74-årige Lis Borring satser på, at weekendens præstation betyder, at hun bliver udtaget til EM i Portugal i november. Arkivfoto: Ole Mik

TAEKWONDO | BORNHOLM
5. OKT 2021 • 20:11
Jesper Gynther
Journalist

Bornholmske kæmpere vinder fire guldmedaljer

Weekenden blev succesrig for Anja, Lis og Tobias fra Bornholm Taekwondo Klub, der vandt guldmedaljer i både fysiske og digitale stævner.


To udøvere fra Bornholm Taekwondo Klub har i weekenden været i Skanderborg for at deltage i teknikstævnet Budo Nord Cup. Anja Hagen Johansen og Lis Borring stillede op for den bornholmske klub og konkurrede mod 128 deltagere fra resten af landet, inklusiv den danske elite i form af bruttolandsholdet og talentholdet.

30-årige Anja Hagen Johansen stillede op i kategorien kvinder U30, og bæltegraden var gruppe C, som er grøn- og blåbælter. Anja har selv grønt bælte og besejrede i fin stil to højere graduerede blåbælter og tog guldet.

– Det var så flot og velfortjent og bare Anjas andet fysiske stævne, så nu skal der fortsat trænes flittigt med henblik på at blive danmarksmester, skriver Bornholm Taekwondo Klub i en pressemeddelelse.

Lis Borring og Anja Hagen Johansen ses her til træning i DGI-hallen i Rønne. Privatfoto

Ingen modstandere

74-årige Lis Borring stillede op i sortbælter i kategorien 65+ kvinder, men der var ingen konkurrenter, da der i Danmark ikke er andre i denne klasse. Derfor vandt Lis Borring guld uden modstand, men hun kunne alligevel bruge sejren til noget.

– Det vigtige for mig til dette stævne var at vise landsholdstræneren, at formen er på vej op igen efter coronapausen – og det lykkedes med ganske flotte karakterer, som både jeg selv og landsholdstræneren var tilfredse med, fortæller hun.

– Yderligere kunne jeg sammenligne point med fem damer i gruppe 50-60 år og lå et pænt stykke over dem alle i denne gruppe, siger Lis Borring, som derfor føler sig forholdsvis sikker på at blive udtaget til landsholdet, der skal til EM i Portugal den 20. november. Derudover skal hun deltage i et online-VM den 24. oktober, som også kun er for landsholdsudøvere.

Digital succes

Lis Borring havde en travl weekend, for udover det fysiske stævne i Skanderborg deltog hun også i det britiske online teknikstævne ”2nd Virtual KTA Worldwide Poomsae Championship 2021”, hvor man konkurrerer via videooptagelser.

Her konkurerede Lis Borring mod en amerikaner, hun ofte har været op imod. De ligger altid tæt, og denne gang var det bornholmeren, der snuppede guldet.

Desuden stillede Tobias Runge Svendsen på 10 år op i drengerækken gul-orangebælter.

– Det var Tobias allerførste stævne, og så er det godt og trygt at starte med et onlinestævne, skriver Bornholm Taekwondo Klub i pressemeddelelsen.

Tobias Runge Svendsen klarede det da også rigtig godt og vandt guld. Det gjorde han uden konkurrence fra drenge, men kunne notere sig, at han slog tilsvarende pigerække.

Kommende arrangementer

Bornholm Taekwondo Klub oplyser desuden, at klubben ikke kun er for eliteudøvere, men også for bredden. I denne uge har klubben for eksempel to arrangementer på programmet foruden den almindelige træning.

– På fredag tager vi på Davidskolen i Aakirkeby og underviser en klasse, og på lørdag deltager vi i ”Helt vild idrætsdag” med åbent hus i DGI-hallen, hvor man kan komme og høre om taekwondo, prøve selv, hvis man har lyst, samt se nogle af vore elevers kunnen, fortæller taekwondoklubben.Flere nyheder