Bornholmer løber sig til VM-topplacering i Abu Dhabis ørken

Bornholmer løber sig til VM-topplacering i Abu Dhabis ørken
Med sand i skoen løb Nikolaj Dam sig til en flot femteplads, da der fredag blev afviklet VM i Spartan Race i Abu Dhabi. Privatfoto
NYHED | DE FORENEDE ARABISKE EMIRATER | ABONNENT | 4. DEC 2021 • 17:15
Jesper Gynther
Journalist
NYHED | DE FORENEDE ARABISKE EMIRATER | ABONNENT
4. DEC 2021 • 17:15

Forhindringsløberen Nikolaj Dam fra Østerlars deltog i går i verdensmesterskabet i Spartan Race, hvor han fik en femteplads i et stærkt felt med deltagere fra hele verden.


Sent fredag eftermiddag, lokal tid, kom bornholmeren Nikolaj Dam i mål til verdensmesterskabet i Spartan Race, som er et forhindringsløb i ufremkommeligt terræn med indlagte forhindringer.

Ruten blev løbet i 30 graders varme i ørkenen ud for Abu Dhabi i de Forenede Arabiske Emirater, og der skulle gennemføres en halvmaraton på 21,1 kilometer med i alt 35 forhindringer undervejs.

Nikolaj Dam formåede at hive en flot femteplads hjem i et stærkt felt, som havde deltagelse af hele verdenseliten inden for forhindringsløb (OCR), oplyser Nikolajs far, Søren Dam, til Tidende.

Dermed kan 31-årige Nikolaj Dam skrive endnu et flot resultat på sit cv, som også tæller en guldmedalje ved VM i holdstafet i OCR tilbage i oktober 2019 i London sammen med vennerne Leon Kofoed og Ida Mathilde Steensgaard.


Nikolaj Dam

Bornholmeren var godt tilfreds med sin placering i forhindringsløbet. Privatfoto


I sine unge dage var Nikolaj Dam fra Østerlars blandt Bornholms bedste løbere, men i dag er 29-årige Dam blandt Europas bedste inden for den relativt nye sportsgren OCR, hvor der løbes på svære forhindringsbaner.

Distancen er typisk 5-15 kilometer i kuperet terræn og med forhindringer i form af mure, armgang, rebklatring og lignende, der skal forceres. Ofte i vand eller mudder.

De senere år er sportens popularitet steget voldsomt rundt om i verden, men herhjemme er den stadig forholdsvis ukendt.

 


Hvad er Spartan Race?

Er en række forhindringsløb med varierende afstand og vanskeligheder, der spænder fra 3 miles til marathonafstande.