Alle tog medaljer med hjem fra Rødovre

Alle tog medaljer med hjem fra Rødovre
Claudia Kollert, Anja H. Johansen, Laura Kollert, Nick Kollert og Alberte Lindblad fra Bornholm Taekwondo har været til teknikstævne i Rødovre, hvor det blev til seks medaljer. De er flankeret af trænerne Mathias Sørensen og Lis Borring. Foto: Bornholm Taekwondo
NYHED | ABONNENT | 6. DEC 2022 • 10:30
Henrik Nielsen
Journalist
NYHED | ABONNENT
6. DEC 2022 • 10:30

Kæmpere fra Bornholm Taekwondo har været til teknikstævne i Rødovre. Klubben deltog med et hold på fem udøvere i tre grupper og stillede op i fire individuelle grupper samt en mixpargruppe. Alle tog medaljer med hjem.

– Det blev til tre gange guld og tre gange sølv, hvilket placerede os som sjettebedste klub ud af 27, hvor det skal nævnes, at de tre bedste klubber stillede med så mange, at de havde 10–20 opstillinger, fortæller Lis Borring fra klubben i en mail.

Anja Hagen Johansen i gruppe B 31+ og Claudia Kollert i gruppe D 31+ fik guld. Det samme gjorde Alberte Lindblad og Nick Kollert i gruppe C mixpar 12–14 år.

– De var i gruppe med deltagere fra tre klubber, og vi var meget spændte, da Alberte og Nick kun har øvet synkront en lille måneds tid, men de klarede det bare så flot og vandt gruppen overbevisende, fortæller Lis Borring.

Alberte Lindblad og Nick Kollert vandt begge sølv i individuelle opstillinger i gruppe C, og Laura Kollert på otte år fik sølv i gruppe D.

– Alle tre var i stærke grupper med deltagere fra fire-fem klubber, og de præsterede optimalt, fortæller Lis Borring.

Supergod oplevelse

Både Laura og Nick og deres mor, Claudia Kollert, var til deres første stævne.

– Bare det at gå på banen foran fem dommere samt publikum var noget af en udfordring, og der var da vist også lidt sommerfugle i maven. Men supergodt med en succesoplevelse første gang, man prøver. Det skærper lysten til at fortsætte, fortæller Lis Borring.

Alberte Lindblad var til sit andet stævne og var kun 0,03 point fra guldet.

I et teknikstævne konkurrerer man ved at vise poomsaer, der er kampe mod imaginære modstandere, som udføres efter helt fastlagte mønstre. Poomsaer er 20-30 handlinger med blokeringer, slag og spark, og udøverne bliver bedømt på både teknisk udførelse samt på præstation. I Rødovre var der deltagere fra Danmark, Kroatien, Portugal, Serbien, Island, Norge, Sverige, Frankrig og Holland.

– Det har for klubben og for alle deltagere været en supergod oplevelse, både præstationsmæssigt og også socialt. En hyggelig og dejlig tur, fortæller Lis Borring.