Skilsmisse på bedste vis – få hjælp af en advokat

COLEGO.DK

Skilsmisse på bedste vis – få hjælp af en advokat

ANNONCE:

Hvis du og din ægtefælle går fra hinanden i en skilsmisse, vil det med stor sandsynlighed være en stor personlig krise for jer begge. Ud over alle følelserne, der er på spil, er der også en kilometerlang liste af praktiske hårdknuder, I sammen skal have løst. Disse praktiske ting kan også være juridiske, og opstår der tvister mellem jer, kan det derfor være ganske fornuftigt at hyre en skilsmisseadvokat til at hjælpe jer bedst muligt igennem skilsmissen.

I kan få rådgivning og hjælp i forbindelse med skilsmisse hos en lang række advokater. Det kan være en god idé at indhente tilbud fra flere advokater, før du eller I laver aftale med nogen. Det er nemt og kan spare jer for tid og penge, så det er tid godt investeret, selvom der er meget andet at tænke på i en skilsmisse. Hvis I bruger den ekstra tid i starten, kan I overlade en masse til advokaten senere i processen, så det kan sagtens betale sig.

En skilsmisseadvokat kan hjælpe jer bedst muligt igennem alle de juridiske omstændigheder i den svære og ofte komplicerede situation.

Forud for en skilsmisse bliver mange først separeret. Hvis det er det, I ønsker, skal I ansøge om dette via Familieretshusets hjemmeside. Herefter skal I flytte fra hinanden inden for tre måneder – ellers kan separationen blive annulleret.

Hvis I er enige om en skilsmisse, kan I også vælge at blive skilt med det samme. Dette foregår ligesom en separation via Familieretshusets hjemmeside. I bliver dog ikke skilt lige med det samme, hvis I har børn sammen under 18 år – i så fald skal I først igennem en tre måneders refleksionsperiode.

Uanset om processen er lang eller kort, er der rigtig mange ting, I kan risikere at være uenige om. Her vil det være rigtig godt at hyre en skilsmisseadvokat til at hjælpe jer.

Børn og skilsmisse

Det kan være en utroligt opslidende konflikt for alle parter, hvis I har fælles børn, og I ikke kan blive enige om, hvem der skal have børnene eller i hvilket omfang. Ofte kommer børnene i klemme i sådanne situationer. Det bedste er naturligvis, hvis I bliver enige om at finde de bedst mulige rammer for jeres børn under og efter en skilsmisse.

Men i realiteten er det sådan, at mange skilsmisser involverer uenige parter på netop dette punkt. I dette tilfælde kan I få hjælp af Familieretshuset.

Beslutninger om børn og skilsmisse omhandler som regel forældremyndighed og bopælsret. Forældremyndigheden vil i de fleste tilfælde blive delt mellem jer – kun i særlige situationer kan den ene forælder opnå fuld forældremyndighed. Her skal beslutningen igennem Retten. Ud over forældremyndigheden er det også vigtigt at være opmærksom på bopælsretten. Bopælsretten tilfalder den forælder, der fremover skal have børnene boende – og her kan den anden forælder naturligvis få ret til samvær alligevel.

Økonomi og skilsmisse

De økonomiske beslutninger angår især ejendom. Hvis I ejer en bolig sammen, vil denne være en af de store økonomiske poster, som I skal blive enige om. Her er der en række vigtige ting at tage højde for. I kan for eksempel beslutte, at den ene af jer skal beholde boligen. Hermed skal I først søge om en gældsovertagelse, hvor I skal have banken eller kreditforeningen indover.

Derudover skal I også forholde jer til en ny forsikringssituation efter skilsmissen. Hvis I ejer en bil sammen, skal I for eksempel også blive enige om, hvem der skal stå som officiel ejer af bilen. Ved ulykkesforsikringer skal I tage stilling til, hvem der nu skal stå som den nærmeste pårørende, hvis den anden part bortgår ved dødsfald. Som ægtefæller var I hinandens nærmeste pårørende, men efter skilsmissen skal I vælge nye personer, som erstatninger skal gå til i tilfælde af dødsfald.

Få hjælp af en skilsmisseadvokat

Alt i alt er der utroligt mange ting at tage højde for, når man bliver skilt. Det kan være meget overvældende at stå med alene som skilt par – især hvis I har svært ved at blive enige om tingene, eller hvis ingen af jer har den helt store interesse eller forståelse for juridiske omstændigheder.

Her kan I få stor hjælp af en skilsmisseadvokat. Det kan være en nyttig investering og altafgørende i forhold til at komme helskindet igennem jeres skilsmisse.

Rubrikannoncer

Med flere tusinde besøgende hver dag, vil din rubrikannonce her være et godt sted at få dit budskab ud.


Indryk rubrikannonce

Flere nyheder