Idrætsefterskoler er blevet de mest populære for danske unge

Idrætsefterskoler er blevet de mest populære for danske unge
SPONSORERET AF LAEGAARDEN.DK |

ANNONCE fra laegaarden.dk

Der er nogle forskellige typer af skoler, som vi er særligt kendte for i Danmark, som de endvidere ikke har i mange andre lande i verden. Her kan højskoler og efterskoler blandt andet nævnes, og fællesnævneren for begge skoler er, at det er private skoler, hvor man bor og opholder sig på skolen alle døgnets 24 timer i perioden, hvor man går på skolen.

Vi vil i denne artikel fokusere på efterskoler – nærmere bestemt idrætsefterskoler. Efterskoler findes ganske vist i mange forskellige formater med forskellige fokusområder, men antallet af idrætsefterskoler er i løbet af de sidste mange år steget markant, da efterspørgslen er steget. Det kan der være flere årsager til, men det kan uden tvivl være fordi, at Danske unge elsker at dyrke sport og gerne vil have det inddraget i deres skolegang.

Idrætsefterskoler er dog ikke kun for de bedste af de bedste sportsudøvere, da der også er plads til unge, som blot ønsker at dyrke deres sport for fornøjelsens skyld, og der er endda andre, som melder sig på en sportslinje uden at have prøvet sporten først. Du kan i denne artikel læse mere om de mest populære linjer på danske idrætsefterskoler.

Fodbold
Der skal ikke herske nogen tvivl om, at fodbold er en af de mest populære sportsgrene både på efterskoler og som fritidssport. Fodbold som sport har altid haft en meget central rolle i Danmark, og der er i tidens løb kommet nogle meget dygtige fodboldspillere ud af Danmark såsom Preben Elkjær, Michael Laudrup og Peter Schmeichel.

Derfor fokusere rigtig mange idrætsefterskoler på at tilbyde en kvalitetsfuld fodboldlinje, da der altid vil være unge mennesker, som vil stræbe efter at blive den absolut bedste fodboldspiller, som overhovedet muligt, hvilket skaber en efterspørgsel efter efterskoler, som tilbyder en fodboldlinje.

Håndbold
Ligesom det er tilfældet ved fodbold, er håndbold også en ganske populær sportsgren i Danmark. Den må antages at være den 2. mest populære sportsgren i landet kun overgået af fodbold, hvilket uden tvivl kan være på grund af, at håndbold altid har været en meget spillet sport i Danmark. Håndbold blev opfundet i Danmark, og der er ligesom ved fodbold kommet mange meget dygtige håndboldspillere ud af Danmark, hvor Mikkel Hansen uden tvivl er den mest kendte i løbet af de sidste 20 år.

Vil man spille håndbold på efterskole, er der rigtig gode muligheder for at finde en efterskole, da de fleste, som tilbyder en fodboldlinje, også har en håndboldlinje. Der vil ofte være en sportshal enten på skolen eller i nærområdet, hvor der vil foregå daglige træninger samt venskabs- og turneringskampe, som vil udvikle ens håndboldmæssige kompetencer.

Gymnastik
Den sidste sport, som der bliver tilbudt på rigtig mange efterskoler, er gymnastik. Der er rigtig mange danske børn og unge, som går til gymnastik i deres tidlige leveår, hvilket skaber en helt naturlig interesse for gymnastik. Danmark har deres meget velkendte verdenshold, som rigtig mange gymnaster drømmer om at komme på, og derfor er et efterskoleophold med gymnastik som linjeidræt ikke en dårlig ide, hvis man har de ambitioner. Hvis du vil lære mere om muligheder på de forskellige linjer på en idrætsefterskole kan du læse mere på denne hjemmeside.