Er den billigste a-kasse også altid den bedste?

FIND-A-KASSE-PRISER.DK • GRATIS

Er den billigste a-kasse også altid den bedste?

ANNONCE: A-kasser er der nok af i dag, og derfor kan det være svært at finde hoved og hale i, hvilken en du skal vælge. Grundet COVID-19 oplever mange a-kasser en stigende medlemstilstrømning, idet mange føler sig usikre på arbejdsmarkedet i frygten for en økonomisk krise.

Er du ikke medlem af en a-kasse, har du måske fået de samme tanker, og det er der god grund til. Her får du nemlig økonomisk støtte, hvis du mister dit job, hvilket giver dig mere ro i maven i en uvis tid. Her kan du læse mere om, hvorfor der er forskel på kontingentbetalingen og dermed prisen på a-kasser, og om det ene er bedre end det andet.

Priserne varierer på baggrund af flere parametre

Når det kommer til prisen på en a-kasse, er der ikke noget lighedstegn mellem pris og kvalitet hver gang. Der kan selvfølgelig være noget om snakken, men i langt de fleste tilfælde er det andre parametre, der afgør prisen. Hvis du vil se de billigste a-kasser, kan du se dem lige her, så du har et overblik over priserne.

A-kassernes pris bliver ofte fastsat ud fra sin fagspecifikke baggrund samt størrelse. Somme tider betaler du mere for en fagspecifik a-kasse sammenlignet med de mere universelle, som også er nogle af de største i dag. Det kan samtidig være andre fordele, som du får med i prisen, som du betaler for. Typisk vil de store a-kasser være en smule billigere i og med, at der er flere medlemmer til at betale faste udgifter såsom administration og eventuelle gebyrer.

Vælg ikke ud fra prisen

Selvom det er rart at spare så meget som muligt på din a-kasse, bør dette ikke være afgørende for din beslutning. Det er sjældent meget mere end 600 kr. årligt, som du har mulighed for at spare på de billigere a-kasser, men kan du slippe afsted med den billigste, er dette selvfølgelig en ekstra bonus. Dog er der lige nu flere a-kasser, der har stoppet kontingentbetalingen på grund af corona-krisen.

Når du skal vælge a-kasse, kan det være en god idé at kigge på de muligheder, du kan få som medlem. Dette kan eksempelvis være kundeservice, forskellige fordele og professionel hjælp som jobsøgende. Særligt sidstnævnte er afgørende for, at du kan få mest muligt ud af din a-kasse.

Få kurser, workshops og meet-ups

Netop professionel hjælp kan øge dine chancer for at finde et job hurtigst muligt som jobsøgende. Her kan du deltage i diverse kurser og kompetenceudviklende workshops, hvor du får lov til at forbedre dine færdigheder og gøre dit CV endnu mere attraktivt.

Derfor skal du altid undersøge, hvad den respektive a-kasse kan tilbyde dig fremfor blot at vælge ud fra prisen. Dog er der intet facit for, om den billigste a-kasse er den bedste – eller for den sags skyld omvendt.

Bornholms Tidende
Nørregade 11-19
DK-3700 Rønne
CVR Nr: 35244115

Tlf.: 5690 3000
E-mail: Redaktionen

Chefredaktion
Nanna Krogh (konstitueret chefredaktør)
nk@bornholmstidende.dk

Direktion
Kim Eland (adm. direktør)

Webmaster: Webmaster

Kontakt
Kontakt os
Abonnementsbetingelser
Cookie og privatlivspolitikHotline
Har du et tip eller hastende
redaktionelle henvendelser uden
for kontortid er du velkommen til at bruge linket her:Tip avisen.

© Copyright 2021 Bornholms Tidende.