DAT har givet bornholmerkultur luft under vingerne

DAT har givet bornholmerkultur luft under vingerne
Daniel Mühlendorff har været glad for samarbejdet mellem Wonderfestiwall og DAT. Foto: Semko Balcerski
SPONSORERET AF DAT

ANNONCE FRA DAT

I de 10 år, der er gået siden DAT overtog flytransporten til og fra Bornholm fra det konkursramte Cimber Sterling, har historien om dem også været en om stor succes. Og også det bornholmske kulturliv har nydt godt af de gennemsnitligt 100 ture om ugen, der fragter de ø-hungrende frem og tilbage mellem Bornholm og København/Billund. For logistik er en omkostningskrævende post på budgettet, når man laver festival.

Det har været vigtigt for DAT at kunne bidrage til at løfte kulturlivet på Bornholm, og derfor har man – logisk nok – været en vigtig logistisk partner for flere af Bornholms kulturelle succeser. Blandt andet musikfestivalen Wonderfestiwall, der første gang løb af stablen i 2008, har haft et vældigt frugtbart samarbejde med DAT.

Daniel Mühlendorph er medarrangør på Wonderfestiwall, og han har været meget tilfreds med DATs hjælp til at holde hjulene i gang på festivalen, der afholdes på tre scener på Slotslyngen ved Hammershus fra 18-21. august.

For der er efterhånden ved at være rigtig mange musikere og andet godtfolk, der skal transporteres til øen i forhold til den spæde start i 2008, hvor der bare var 10 optrædende. I år er der navne af den helt store kaliber på programmet, blandt andet Spleen United, Burhan G og D:A:D, og der ventes tusindvis af betalende gæster, der iøvrigt har ventet et par år for at kunne bruge deres billet, da Wonderfestiwall var nødsaget til af aflyse de seneste to år, grundet pandemien.

– Det har været en kæmpe hjælp at kunne trække på DAT i forhold til at fragte de optrædende til og fra festivalen på en effektiv og behagelig måde. Nogle af de største bands har selvfølgelig et setup, hvor de skal med færge, men for mange af de optrædendes vedkommende kan de sagtens være i et fly, og det sørger DAT så for. Men især for os selv som medarbejdere på festivalen har det været enormt rart, især før i tiden, hvor de fleste af os var bosat i København og studerede og arbejdede. Det ville have været ret umuligt at få til at gå op, fortæller Daniel, der fremhæver, at det er et helårligt samarbejde, der giver dem mulighed for at kunne afholde arrangementer uden for højsæsonen.

Foto: Jan Kauskaite

DAT har dertil hjulpet med markedsføring af både Wonderfestiwall og Bornholm som sådan, da de har sørget for at få influencere fløjet til øen, så de både kunne komme rundt og se øen og på festival, så på den måde er alle parter blevet præsenteret på flot vis.

Kort fra tanke til handling
Også Mads Marschall, der sammen med brormand Mikkel er bagmand for Danmarks største kokkefestival, Sol Over Gudhjem, der hvert år trækker over 10.000 mennesker til Bornholm, har været begejstret for samarbejdet med DAT. Det har hjulpet dem til at holde gryden i kog som festival i efterhånden mange år. Også her har det været et samarbejde, der har kørt året rundt.

Foto: Jens-Erik Larsen

– De er en rigtig god samarbejdspartner, som vi har været superglade for at arbejde sammen med. Og de hjælper os jo hele året, og ikke kun til selve festivalen. Lige nu er vi faktisk på vej over for at få “skridtet havnen af”, så vi kan planlægge, hvordan vi skal placere det hele til sommer, og her er det uvurderligt at kunne få fløjet folk ind fra resten af landet. Og DAT er ikke særligt langhårede at have med at gøre, når vi har brug for hjælp, da der er kort afstand fra dem, vi har kontakt med, og dem, der står for beslutningerne. Det går hurtigt hos dem, og det er en af deres spidskompetencer, fortæller han.

Mads Marschall nævner derudover for eksempel, at der til årets udgave af Sol over Gudhjem til sommer er ved at blive planlagt produktion af en øl, og bare det at kunne få væske med ombord på en flyver er som bekendt ikke så ligetil, men den slags finder DAT nemt en løsning på. De bidrager nemlig også med gode idéer til løsninger på de problemer, der måtte opstå med logistikken.

– Logistik er i det hele taget krævende og dyrt for en festival, og det løfter vi meget nemmere på grund af samarbejdet med DAT. Det har i den grad kunnet hjælpe os i forhold til at få økonomien til at hænge sammen at have dem som partner, slutter han.

DAT er ligeledes partner med Folkemødet, hvor de altså også kan se frem til at fragte et hav af mennesker frem og tilbage fra Solskinsøen i perioden 16.-19. juni.

Foto: Torben Ager

Om Sol over Gudhjem
Danmarks største kokkekonkurrence, der hvert år trækker mere end 10.000 turister, “foodies” og journalister til fra hele verden. Konkurrencen har været med til at skabe opmærksomhed omkring Bornholm som et gastronomisk mekka. Bornholm som et gastronomisk mekka.

Foto: Semko

Om Wonderfestiwall
Fandt første gang sted i 2008 – en musikfestival, der hvert år byder på nogle af Danmarks allerstørste navne på tre scener i Slotslyngen ved Hammershus. Billetter fra de to foregående år, hvor festivalen blev aflyst på grund af pandemien, gælder automatisk til årets festival.

 

Kære bornholmere

Den 3. maj 2022 fejrer DAT/Bornholmerflyet 10 års flyvning til og fra Bornholm.
Indtil da kommer vi til at dele forskellige historier fra det sidste årti i Bornholms Tidende. Vi vil gerne invitere alle til kaffe og kage i Rønne Lufthavn den 3. maj 2022 fra kl. 10.00-15.00.

Med venlig hilsen

Jesper Rungholm