Venstre vælger ny formand om tre uger

NYHED | ABONNENT | 31. MAJ 2023 • 05:30
Jakob Marschner
Journalist
NYHED | ABONNENT
31. MAJ 2023 • 05:30

Opdateret onsdag klokken 9.30:
Venstre Bornholm har sat dato på ekstraordinær generalforsamling.

Valg af ny formand er det eneste punkt på dagsordenen, når Venstre Bornholm holder ekstraordinær generalforsamling den 22. juni. Ingen har meldt sig interesseret i formandsposten endnu.

Tre uger mere vil der gå, før Venstre Bornholm efter planen igen har en formand.

Det står klart, efter at Venstre Bornholms bestyrelse tirsdag besluttede at holde ekstraordinær generalforsamling den 22. juni. Med det ene formål at finde en ny formand efter Michael Hendriksen, der forlod posten i sidste uge.

"For at undgå yderligere spekulationer og teorier, afholdes der ekstraordinær generalforsamling med kun ét punkt på dagsordenen: Valg af ny formand for Venstre Bornholm", oplyser Venstre Bornholms bestyrelse onsdag morgen i en pressemeddelelse.

Meldingen kommer, efter at flere fremtrædende Venstre-folk tirsdag fortalte, at de ikke var klar over, hvad der skulle ske – og efter at Venstre Vestbornholms formand Jens Møller Jensen bekræftede, at kalender godt kunne komme til at vise august, før Venstre Bornholm har en formand igen.

– Der er ikke sat en dato for en ekstraordinær generalforsamling. Men vi skal snart have et bestyrelsesmøde, og der bliver de her ting håndteret, sagde Jens Møller Jensen tirsdag.

– At indkalde til en ekstraordinær generalforsamling kræver et varsel på 14 dage. Jeg vil skyde på, at det bliver det, som vi går efter. Men først kommer Folkemødet, og efter det kommer sommerferien, så vi skal have en snak om, hvorvidt vi skal vente til efter sommerferien, siger han.

Kan det godt blive helt fremme i august, før Venstre har fundet en ny formand?

– Ja, det kan det godt.

Har nogen sagt, at de gerne vil være formand?

– Nej, sagde Jens Møller Jensen.

Med det store fejeblad

Efter Michael Hendriksen forlod formandsposten for en uge siden, står Venstre Bornholm over for en opgave med at rydde op. Situationen handler ikke kun om at finde en ny formand.

– Vi er ude med det store fejeblad, for vi skal have samlet det her op. Det er ikke guf for Venstre. Det er meget ærgerligt, og det er noget, som vi gerne ville have undgået, siger Jens Møller Jensen.

– Men nu er Michael gået. Det er vi kede af, men nu er vi nødt til at hanke op i det her og få det overstået, siger han.

– I første omgang tror jeg helt bestemt, at vi vil have fokus på at finde en ny formand. Efter det er der så en del følgediskussioner.

Hvad er det for nogle følgediskussioner?

– Der var et modsætningsforhold mellem Michael Hendriksen og resten af bestyrelsen. Han siger jo, at bestyrelsen ikke ville ham. Så der er en frustration på både den ene og den anden side, siger Jens Møller Jensen.

– De frustrationer er vi nødt til at lytte på og tage alvorligt. Michael er skuffet og vred, og det er vi nødt til at høre på. Men vi er også nødt til at fortælle ham, hvorfor det gik, som det gik. Vi har også en bestyrelse, der har oplevet noget, som den ikke har oplevet før.

– Vi er også nødt til at granske vores egen sjæl for at undgå, at det her sker igen. Vi er stridslystne i Venstre, og det gavner os ikke. Vi må også spørge os selv, om vi har været for stridbare, når vi får en formand som Michael Hendriksen, siger Jens Møller Jensen.

Søren Schow undrer sig

Blandt Venstres medlemmer af kommunalbestyrelsen undrer gruppeformand Søren Schow sig over, at Michael Hendriksen gik så pludseligt, som det skete. Søren Schow giver også udtryk for, at han ikke fuldt ud ved, hvad der er sket. Venstres kommunalgruppe er i praksis selvkørende og er i det daglige ikke direkte afhængig af, hvad der sker i bestyrelsen.

– Det undrer mig lidt, at det er kommet hertil, for jeg havde egentlig indtryk af, at der var en god stemning, siger han.

– Jeg er ikke en gang helt sikker på, at jeg ved, hvad det handler om. For at lægge de to partiforeninger sammen, som Michael har talt om, har slet ikke været på tale. Det ville også være en kæmpe operation, siger Søren Schow.

– Jeg ved, at bestyrelserne i de to partiforeninger skal holde et møde. I øjeblikket er jeg ikke involveret, men det bliver jeg nok på et tidspunkt. Lige nu har de nogle ting, som de skal arbejde med i bestyrelsen.

Vi er også nødt til at granske vores egen sjæl for at undgå, at det her sker igen. Vi er stridslystne i Venstre, og det gavner os ikke. Vi må også spørge os selv, om vi har været for stridbare, når vi får en formand som Michael Hendriksen.

Jens Møller Jensen,

formand for Venstre Vestbornholm