Venstre har valgt sin næste spidskandidat

Venstre har valgt sin næste spidskandidat
Frederik Tolstrup bliver Venstres spidskandidat ved næste kommunalvalg. Onsdag aften fik han flere stemmer i et kampvalg mod Brian Kofoed. Foto: Jakob Marschner
NYHED | 1. NOV 2023 • 20:33
Jakob Marschner
Journalist
NYHED
1. NOV 2023 • 20:33

53 medlemmer af Venstre Bornholm har onsdag aften valgt Frederik Tolstrup som Venstres spidskandidat til kommunalvalget om to år.

Valget stod mellem tidligere medlem af kommunalbestyrelsen Brian Kofoed og Frederik Tolstrup, formand for Bornholms Landbrug og Fødevarer og tidligere formand for Venstre Bornholm.

De to kandidaters stemmetal bliver ikke offentliggjort. Det følger af Venstres vedtægter.

– Nu begynder det rigtige arbejde, og jeg vil gerne sige tak til dig, Brian. Du har været en fantastisk med-kandidat, og jeg håber, at vi får et rigtig godt samarbejde, sagde Frederik Tolstrup efter valget.

– Du kan noget, som jeg ikke kan. Det ville jeg ikke sige før, men det vil jeg godt nu, for det kan du, sagde Frederik Tolstrup, der dernæst opfordrede de fremmødte Venstre-medlemmer til at hjælp med at skaffe flere Venstre-kandidater til kommunalvalget.

Venstre har netop nu kun Frederik Tolstrup og Brian Kofoed meldt klar til at stille op.

Blandt de to kandidater blev Brian Kofoed den første til at præsentere sig selv.

– Jeg kan fortælle en masse om det, som jeg har lavet. Men jeg vil hellere fortælle om det, som jeg gerne vil lave, sagde han.

– Der har været en masse ballade og personfnidder i Venstre, men vi er på vej et bedre sted hen. Det er vigtigt, at vi får konsensus, for Bornholm har brug for et stærkt Venstre.

– Jeg mener, at Bornholm for længe har været præget af sognerådspolitik og at det er på tide at blive én ø, én kommune. Det er skræmmende at se på den nuværende kommunalbestyrelse. Man formår ikke at have en langsigtet plan. Jeg kunne godt tænke mig, at vi laver nogle aftaler, der varer mere end én valgperiode frem, sagde Brian Kofoed.

Frederik Tolstrup tog dernæst over.

– Det er jo altid spændende, når man skal dyste. Men vi kan jo godt lide konkurrence i Venstre, sagde han.

– Vi skal have genopbygget tilliden. Vi nåede et lavpunkt i august, hvor vi ikke længere var repræsenteret i kommunalbestyrelsen.

– Men der var også et lyspunkt. Dagen efter jeg stillede mig til rådighed, mødte jeg mange mennesker, både medlemmer og helt almindelige bornholmere, der sagde, at de havde savnet Venstre, sagde Frederik Tolstrup.

– Hvis der ikke er styr på kommunens pengekasse, er det meget svært at føre politik. Det kan man se på den kommunalbestyrelse, der sidder i dag. Men det er jo ikke nok at have svarene. Vi skal have skabt en tro på Venstre.

– Vælger I mig i aften, vil jeg gøre alt hvad jeg kan for at bringe Venstrre fremad. Vælger I mig ikke, vil jeg loyalt arbejde med. For jeg tror faktisk ikke, at de andre politikere kan klare sig uden vores hjælp, sagde Frederik Tolstrup.

Bornholms Ungeråds tidligere formand Niklas Stenbye anbefalede i en stillertale at vælge Frederik Tolstrup.

– I aften skal vi tage et vigtigt valg. Det handler om hvilken vej vi gerne vil. Vi er ikke vant til ikke at have magten og ikke at have nogen medlemmer af kommunalbestyrelsen, sagde han.

– Som ungt medlem af Venstre mener jeg, at vi har brug for en spidskandidat, der kan genvinde tilliden blandt bornholmerne. Vi har også brug for en kandidat, der kan favne både landbrug og vælgerne i bredere forstand, sagde Nicklas Stenbye.

– Frederik er vellidt i befolkningen og har en særlig evne til at kommunikere med både dem, som han er enig med og dem, som han er uenig med.

– Frederik har en ro og en jordnærhed, som jeg og andre unge kan spejle os i. Derfor foreslår jeg Frederik Tolstrup som spidskandidat til kommunalvalget i 2025, sagde Niklas Stenbye.DAGENS ELUDSIGT BORNHOLM
DET FRIE VALG / 28-11-2023 / ELPRIS+SPOTTILLÆG / AFGIFTER / NETTARIF

Tirsdag eftermiddag, onsdag morgen: Meget tydelig kogespids (17-21). Generelt høje priser hele dagen. Vi skal helt frem til mellem kl. 01 og 05, før den rene elpris kommer under en krone/kWh - og vi kommer i nærheden af 2 kr./Kwh inklusiv nettariffer, bidrag til Energinet og energiafgift til staten. Opdateret kl. 13.05. Næste opdatering kl. 01.14.

Bornholms energi og forsyning