Stor spareplan for udsatte børn og unge skudt til hjørne

Stor spareplan for udsatte børn og unge skudt til hjørne
– Vi vil gerne give Center for Børn og Familie tre år i stedet for to år til at rette op på sit budget, siger børne- og skoleudvalgets forperson Morten Riis (EL), siger børne- og skoleudvalgets forperson Morten Riis (EL).
NYHED | ABONNENT | 31. OKT 2023 • 18:55
Jakob Marschner
Journalist
NYHED | ABONNENT
31. OKT 2023 • 18:55

Giv kommunens Center for Børn og Familie tre år og ikke to år til at rette sit overskredne budget op, anbefaler et enigt børne- og skoleudvalg. 17 job og adskillige indsatser for udsatte børn og unge lever dermed endnu.

Det er for tidligt at skære 17 stillinger væk i kommunens Center for Børn og Familie, der blandt andet står for en lang række indsatser for udsatte børn og unge og deres familier.

Det nåede børne- og skoleudvalget i enighed frem til tirsdag. Om børne- og skoleudvalgets tanker får lov at bære igennem afgør økonomiudvalget endeligt senere på måneden med borgmester Jacob Trøst (K) for bordenden.

Børne- og skoleudvalget ønsker at lade Center for Børn og Familie arbejde sit millionstore merforbrug på årets budget af over tre år, ikke over to år.

Desuden ønsker børne- og skolepolitikerne flere informationer om, hvad konsekvenserne mere konkret vil blive af at skære de op til 17 stillinger væk, der er på spil i den spareplan, som udvalget behandlede tirsdag.

For de 17 ansatte, der har deres job på spil, betyder tirsdagens beslutning, at deres job ikke er nedlagt endnu. Ingen af de indsatser for bornholmske børn og unge, som de 17 stillinger er knyttet op på, er dermed heller ikke blevet fjernet eller beskåret endnu.

– Vi vil gerne give Center for Børn og Familie tre år i stedet for to år til at rette op på sit budget, siger børne- og skoleudvalgets forperson Morten Riis (EL).

– Desuden er der en del steder, hvor vi ikke kan læse ud af sagen, hvad det at skære for eksempel en stilling væk betyder for den samlede indsats, som kommunen yder på det område, siger han.

– Derfor har vi bedt om at få nogle supplerende oplysninger, så vi kan tage stilling til sagen på et mere kvalificeret grundlag, siger Morten Riis.

Spareplanen i Center for Børn og Familie er den tredje i år. Centret kæmper først og fremmest med at overholde sine budgetter, fordi udgifterne til anbragte unge er gået meget i vejret.

Den seneste spareplan med 17 stillinger og adskillige konkrete indsatser på spil for mange bornholmske børn, unge og familier kommer dog først og fremmest, fordi årets første plan for at rette budgettet op ikke har haft den effekt, som man regnede med.