Her vil havnen også bygge højt

Her vil havnen også bygge højt
Rønne Havn vil udvikle området nord for indsejlingen og ønsker i den forbindelse, at det bliver muligt at bygge i op til 20 meters højde. Der ligger allerede bygninger på cirka 30 meters højde i området, og kommunen lægger op til at tillade nye, høje bygninger, men på en måde, så udsynet fra land påvirkes mindst muligt. Arkivfoto: Jacob Jepsen
NYHED | ABONNENT | 25. SEP 2023 • 15:30
Henrik Nielsen
Journalist
NYHED | ABONNENT
25. SEP 2023 • 15:30

Nord for indsejlingen ønsker Rønne Havn at etablere en multifunktionskaj og udvikle et erhvervsområde. I den forbindelse har havnen bedt om mulighed for at bygge i op til 20 meters højde.

Det har vakt en del opsigt, at Rønne Havn ønsker mulighed for at bygge i op til 20 meters højde på det nye havneområde i Sydhavnen. Det samme gør sig gældende i Vesthavnen i den nordvestlige del af havnen, hvor regionskommunen er i gang med at udarbejde en lokalplan for en ny multifunktionskaj.

Planarbejdet blev formelt sat i gang i juni, og under udarbejdelsen af de nødvendige planforslag, har Rønne Havn A/S ønsket at få mulighed for at lave bygninger på 20 meter, i stedet for maksimalt 8,5 meter. Havnen har oplyst, at højderne er nødvendige, fordi to eksisterende industrivirksomheder skal have mulighed for at udvide i fremtiden. Det fremgår af dagsordenen til natur-, miljø- og planudvalgets dagsorden.

Kommunen lægger op til at imødekomme Rønne Havns ønske, men ønsker at gøre det på en måde, så den visuelle påvirkning fra byen bliver mindst mulig. Planområdet ligger nemlig mellem havet og byen, og en bygningshøjde på 20 meter vil være en væsentlig visuel påvirkning for mange borgere og brugere af havnefronten. Den visuelle oplevelse af indsejlingen til Rønne vil ligeledes blive væsentligt påvirket af 20 meter høje bygninger.

Få fuld adgang til Tidende.dk

Første måned 0 kr.
Herefter 109 kr./md.

Se andre abonnementer her
DAGENS ELUDSIGT BORNHOLM
DET FRIE VALG / 04-12-2023 / ELPRIS+SPOTTILLÆG / AFGIFTER / NETTARIF

Mandag: Højt prisniveau fra dagens begyndelse. Allerede kl. 08 overhaler Det Frie Valg (variabel timepris) Det Enkle Valg (fast kvartalspris). Over døgnet er dog der ikke forskel på de to produkter. Brug strømmen efter kl. 21, hvor vi kommer under 3 kr./kWh alt inkl. Opdateret 00.14. Næste opdatering kl. 13.20.

Bornholms energi og forsyning