Her kan tilflyttere prøve at bo

Her kan tilflyttere prøve at bo
Marie Kofoeds Vej 7-11 i Rønne er et af de steder, hvor kommunen undersøger muligheden for at etablere tilflytterboliger. Der er aktuelt tre lejemål i spil i ejendommen. Foto: Henrik Nielsen
NYHED | ABONNENT | 6. JUN 2023 • 12:00
Henrik Nielsen
Journalist
NYHED | ABONNENT
6. JUN 2023 • 12:00

Regionskommunen har fundet seks lejemål, som potentielt kan bruges til tilflytterboliger. Det er en boligform, hvor folk kan bo i op til et år.

Boligmangel er noget, der bliver talt meget om på Bornholm. Især lejeboliger til tilflyttere er en mangelvare. Derfor har kommunalbestyrelsen besluttet, at regionskommunen skal etablere et antal boliger til brug for potentielle tilflyttere. Kommunen råder over 118 lejemål og undersøger for tiden muligheden for at etablere tilflytterboliger i nogle af dem.

En tilflytterbolig er i lovgivningen en bolig, der kan bebos af tilflyttere i en periode af minimum tre og maksimum 12 måneder. Allerede udlejede boliger kan ikke indgå i puljen, før de bliver ledige, og udskiftning i kommunens boliger er ikke ret hyppig. Når folk først er flyttet ind, bliver de boende i længere tid.

Konkret har kommunens Ejendomsservice rettet blikket mod Marie Kofoeds Vej 7-11 i Rønne samt Pedersker Bo i Pedersker. Endelig kan Østergade 50 i Rønne omdannes til bolig, men det kræver en byggeansøgning og ændret anvendelse til bolig. Med Østergade er der aktuelt seks ledige boliger af varierende størrelse de tre steder.

Få fuld adgang til Tidende.dk

Første måned 0 kr.
Herefter 99 kr./md.

Se andre abonnementer her
HVOR DRØMMER VI OS HEN? OM KULTUREN

Hvad skal fremtiden være, når det gælder Bornholm og kulturen. En rækker engagerede og vidende eksperter og læsere bidrager med deres bud. Send gerne dine tanker til debat@tidende.dk.

DEBAT | ABONNENT

Ø-kultur?