Aktivister afbrød debat: Vi kræver et klimaborgerting

Aktivister afbrød debat: Vi kræver et klimaborgerting
Politiet var talstærkt til stede, da aktivister fra Extinction Rebellion Danmark afbrød "Debatten" på DR's scene på Folkemødet i Allinge. Foto: Presse-fotos.dk
NYHED | ALLINGE | ABONNENT | 17. JUN 2022 • 06:40
Henrik Nielsen
Journalist
NYHED | ALLINGE | ABONNENT
17. JUN 2022 • 06:40

Politiet måtte i aktion, da aktivister fra en klimabevægelse afbrød en direkte udsendelse på DR's scene. Borgerlige politikere kritiserer optrinnet.


En debat på DR's scene på Folkemødet i Allinge blev torsdag aften afbrudt, da en gruppe unge klimaaktivister besatte scenen under en direkte tv-udsendelse.

Det fortæller Bornholms Politi på Twitter. Politiet kalder det en happening.

Politiet viste aktivisterne ned fra scenen, og det hele foregik stille og roligt, fortæller politiet.

På Twitter påtager klimabevægelsen Extinction Rebellion Danmark sig ansvaret for aktionen:

"Klimakrisen kan ikke længere drukne i bla bla bla! Vi stopper "Debatten" for at kræve et reelt klimaborgerting! Verden kan ikke vente længere! Vi kræver en grøn retfærdig fremtid – også i bedste sendetid."

På grund af aktionen blev udsendelsen afbrudt tidligere end planlagt.

– Nu er der sket noget, som vi ikke har set før nogensinde i det her program, og det er, at der er borgere, der er kommet på scenen, sagde vært Clement Kjersgaard, lige inden udsendelsen blev afbrudt.

Borgerlig kritik

De Konservatives formand, Søren Pape Poulsen, deltog i det program, som foregik på scenen, da den blev indtaget af aktivisterne.

"Antidemokrater. Typisk for den type mennesker. Sådan vil borgerlige mennesker aldrig opføre sig!", skriver han på Twitter.

Kommunalbestyrelsesmedlem René Danielsson (DF) er heller ikke imponeret over optrinnet.

"Man mister troen på ungdommen... De går ufattelig grimt klædt, og så er de bare uopdragne og fatter ikke grundlæggende præmisser", skriver han samme sted.

Alternativet svarer

René Danielssons landsformand Morten Messerschmidt har delt et billede, hvoraf det fremgår, at et par af aktivisterne bærer trøjer fra Alternativets Unge.

"Er det virkelig et af Folketingets partier, hvis ungdomsorganisation har afbrudt en demokratisk TV-debat på Folkemødet?" spørger han.

Til det svarer Alternativet, at det var Extinction Rebellion Danmark, der stod bag aktionen, "men det er rigtigt, der var to ÅU'ere med på scenen".