Ældrerådet vil have mere fart på privat plejehjem

Ældrerådet vil have mere fart på privat plejehjem
For enden af Sagavej i Rønne ønsker Bornholms Friplejehjem at bygge et privat plejehjem med cirka 30 boliger. Foto: Holger Larsen
NOTITS | 23. OKT 2024 • 06:52
Henrik Nielsen
Journalist
NOTITS
23. OKT 2024 • 06:52

Bornholms Ældreråd opfordrer kommunen til at skrue op for tempoet i sagen om Bornholms Friplejehjem.


På det seneste møde i kommunalbestyrelsen satte politikerne gang i planlægningen for et friplejehjem for enden af Sagavej i Rønne. Samtidig blev det besluttet, at det private plejehjem skal behandles som en boligsag, da der ifølge regionskommunen ikke er akut behov for plejehjemspladser. Den del af beslutningen vækker undren i Bornholms Ældreråd.

På rådets møde tirsdag var det planlagte friplejehjem oppe at vende, og formand Erik A. Larsen fortæller, at ældrerådet ikke kan forstå kommunens holdning om, at der for nærværende ikke er behov for et ekstra plejecenter.

– For ikke længe siden blev der afholdt et offentligt borgermøde om fremtidens ældrepleje i regionskommunen, hvor det fremgik, at der i løber af få år vil være behov for et ekstra plejecenter på Bornholm, siger Erik A. Larsen i en pressemeddelelse.

Klassificeringen af Bornholms Friplejehjem er afgørende for, hvor lang tid kommunen har til at udarbejde det nødvendige plangrundlag. Formand Ellen Kappelgaard fra arbejdsgruppen bag projektet har tidligere sagt, at man håber at kunne motivere kommunen til at opprioritere plejehjemmet, og det samme håb har ældrerådet.


– Da det tager flere år, inden et sådanne plejecenter vil stå færdigt, er det bare om at komme i gang med de nødvendige tilladelser fra regionskommunen, siger Erik A. Larsen.

Klassificeringen som boligprojekt betyder, at kommunen forventer, at det tager mindst tre år at udarbejde plangrundlaget.

Følg debatten på facebook!
FÅ ABONNEMENT