Nyt pasningstilbud er kommet godt fra start

Nyt pasningstilbud er kommet godt fra start
Stine Budtz og Denice Nielsen, der sammen driver det nye dagplejetilbud Cassiopeia Huzet. Arkivfoto: Jacob Jepsen
| ABONNENT | 18. APR 2021 • 06:58
Af:
Marie Hofman
| ABONNENT
18. APR 2021 • 06:58

DAGPLEJE

– Vi er helt overvældede over den modtagelse, vi har fået. Sådan lyder det fra en glad Stine Budtz, der sammen med sin kollega Denise Nielsen, startede dagplejetilbuddet Cassiopeia Huzet den 1. marts fra sit eget hjem på Splitsgårdsvej i Klemensker.

I skrivende stund har Cassiopeia Huzet nemlig allerede to på venteliste til tilbuddets ti pladser, der allerede er besat og dermed fuldt booket frem til juni 2023.

Og det er en start over al forventning her halvanden måned inde i dagtilbuddets levetid, fortæller Stine Budtz, der tilskriver succesen til dagplejens koncept.

– Det har ligget os meget på sinde at gøre op med præstationskulturen. Hos os skal børnene ses som børn, og vi ønsker ikke at følge faste udviklingsplaner, der ligger et forventningspres på børnene. Det kan måske lyde fjollet, når man arbejder med børn helt ned til ti måneder gamle, men vi tror, at det har en betydning fra et tidligt stadie. Og vi tror også, at det er derfor forældrene søger vores tilbud, fordi det generelt er en mangelvare, siger Stine Budtz, der oplyser, at Cassiopeia lige nu kun har et barn fra Klemensker, men resten kommer fra Allinge, Rønne og Aakirkeby.

Motiveret til at holde fast

Stine Budtz driver fra samme adresse på Splitsgårdsvej også Legehuzet Bornholm, der er et kreativ tilbud med blandt andet maling og rytmik til børn i alderen fire til 16 år.

Hos Cassiopeia Huzet, der modtager børn i alderen 0-3 år, har man videreført nogle af de samme dyder som kreativitet og tid til fordybelse. Desuden har man i dagplejetilbuddet fokus på at bruge naturen efter et fra jord til bord princip, hvor børnene er med til at plante og høste de grøntsager, de skal spise.

– Vi går meget op i det økologiske perspektiv, og det fornemmer vi også er et trækplaster for forældrene, siger Stine Budtz, der bag sig har 30 års erfaring inden for pædagogfaget fra særligt daginstitutioner. Bag opstarten af Cassiopeia Huzet ligger derfor også et ønske om at gøre tingene anderledes end i et kommunalt dagtilbud. Hun glæder sig derfor også over at se sin vision blive ført ud i livet.

– Vi er meget taknemlige – og måske også lidt overraskede – over at se, at vores vision for tilbuddet faktisk kan lade sig gøre i praksis. Vi har fået så meget god feedback fra vores forældregruppe, hvor flere tidligere har haft deres børn i institution og nu kan se en stor ændring. Det gør os jo enormt glade, og giver bare endnu mere motivation til at fastholde vores tilgang til børnenes pædagogik, siger Stine Budtz.


Cassiopeia Huzet

Er et nyt privat pasningstilbud, hvor der blandt andet er fokus på musik og bevægelse, tid til fordybelse og fra jord til bord.

Det er pædagogerne Stine Budtz, der også driver Legehuzet Bornholm, og Denice Nielsen, der har startet dagplejen sammen på Stine Budtz' gård i Klemensker.

Cassiopeia Huzet er godkendt som privat pasningstilbud med plads til 10.

Dagplejetilbuddet åbnede den 1. marts og har i skrivende stund ingen åbne pladser før juni 2023.

Foruden dagplejen tilbyder Cassiopeia Huzet også rytmik for institutioner og kursusforløb for forældre.