Virksomhed vinder pris: 'Vi er næsten som en familie'

Virksomhed vinder pris: 'Vi er næsten som en familie'
SP-Agros medarbejdere og virksomhedsejer blev hyldet. Fra venstre ses: Pia Haagensen, Kim Marchen, Steffen Pedersen, Christian Sommer, Simone Mikkelsen og virksomhedsejer Preben Bjerregaard. Foto: Jesper Gynther
NYHED | ABONNENT | 17. MAR 2023 • 05:30
Jesper Gynther
Journalist
NYHED | ABONNENT
17. MAR 2023 • 05:30

SP-Agro vandt onsdag aften prisen ”Den gode arbejdsplads”, da Bornholms Landbrug og Fødevarer holdt generalforsamling.

Medarbejderne hos SP-Agro er rigtig glade for at tage på arbejde.

Det kan man roligt konstatere, når man læser indstillingen af virksomheden til prisen som ”Den gode arbejdsplads” i landbruget på Bornholm.

Medarbejdere roser nemlig deres arbejdsgiver til skyerne.

– Jeg syntes, at det er den bedste arbejdsplads på grund af det gode sammenhold imellem de ansatte. Det er sjældent, at der er stille i pausen og rundt omkring, når man kommer gående, fortæller Frederik på 19 år, som er elev.

– Der er altid smil på, når man møder. Cheferne interesserer sig for, at vi ansatte har det godt, og de tager hensyn til os alle, fortæller Clara på 18 år.

– SP-Agro er verdens bedste arbejdsplads, da der er meget socialt og mange unge i firmaet. Cheferne er altid friske på nye ideer. Man bliver hørt, samt forstået, siger Mathias på 27 år.

– SP-Agro er en virksomhed, der næsten er som en familie. Der er altid en, der er klar til at snakke, hvis du har behov for det, og vi rummer alle typer mennesker. Vi står også altid klar til at hjælpe en nabo, hvis der skulle være behov for det, siger Steffen på 30 år, mens Thomas på 40 år glæder sig over, at der er plads til alle, uanset om man er ung, gammel, har udfordringer eller har børn.

Dybt berørt

De rørende ord ramte dybt hos virksomhedsejer Preben Bjerregaard, der modtog prisen foran alle sine landmandskolleger til generalforsamlingen onsdag aften i Bornholms Landbrug og Fødevarer.

– For mig er det fuldstændig fantastisk at have en række medarbejdere, som sætter sig for at ville skrive nogle pæne ord om den virksomhed, de er en del af. Det er bevægende på mange måder, og jeg er dybt berørt over, at vi i fællesskab er lykkedes med at skabe en virksomhed, som folk er glade for at arbejde hos, siger han til Tidende.

SP-Agro har i alt 30 ansatte, som arbejder med forskellige områder som økologisk landbrug, planteavl og griseproduktion. Virksomheden har til huse i området omkring Ibsker og Østermarie. Preben Bjerregaard stiftede virksomheden i 2006 under et andet navn.

– Og siden har tingene bare udviklet sig, siger han.

Kriteriet for at kunne blive nomineret til prisen er, at arbejdspladsen skal have mindst to beskæftigede. Vinderen modtager et gavekort på 5.000 kroner, der kan gå til en fælles medarbejderaktivitet.