Peggie gjorde en forskel

Peggie gjorde en forskel
Peggie Torgersen – fotograferet i 2007 – blev 69 år. Arkivfoto: Allan Rieck
MINDEORD | ABONNENT | 9. JAN 2024 • 11:00
Holger Larsen
Journalist
MINDEORD | ABONNENT
9. JAN 2024 • 11:00

Peggie Torgersen fra Sorthat har undervist motionshold og været alternativ behandler.

– Hun ændrede folks liv, både psykisk og fysisk, og gav dem en øget livskvalitet. Hun gjorde en forskel.

Det siger Ebbe Torgersen om sin hustru, Peggie Torgersen, der døde den 29. december, 69 år.

Peggie Torgersen kom fra Stockholm i Sverige, hvor hun boede, indtil hun var 14 år. Familien flyttede til Holland, og tre år efter gik turen videre til Aakirkeby.

Peggie havde allerede tidligt fået et godt øje til Ebbe Torgersen, da hun havde set ham spille i det bornholmske orkester The Vanguards, fortalte hun på et tidspunkt i et interview i Tidende. Da de begge kom til at gå på statsskolen, Peggie i gymnasiet og Ebbe på hf, blev de kærester – og de holdt sammen fra Peggie var 17 år.

De blev gift i 1976 og fik tre døtre. Familien har boet flere steder på Bornholm og siden 2003 i Sorthat.

Peggie Torgersen har arbejdet forskellige steder, blandt andet som ufaglært sygehjælper, men koncentrerede sig i mange år først og fremmest om børnene og hjemmet.

Hun ville hjælpe

Turen gik ofte til biblioteket, hvor hun lånte bøger om spirituelle emner og alternative måder at opfatte sundhed og sygdom på.

Da børnene var godt i vej, tog hun det første år af biopatuddannelsen og uddannede sig senere som hypnose- og NLP-terapeut og tog andre kurser. I begyndelsen af 1990’erne begyndte hun at undervise ældre i bevægelse, og det var her, at hun for alvor mærkede en stor glæde ved at kunne hjælpe.

Peggie Torgersen har igennem årene været instruktør på masser af motionshold og undervist i blandt andet callanetics og afspænding, yoga, meditation med videre. Hun underviste blandt andet på de bornholmske aftenskoler.

Aage Larsen var i mange år skoleleder i LOF Bornholm, hvor han stiftede bekendtskab med Peggie Torgersen:

– Peggie var en meget skattet underviser og meget dygtig. Folk skrev sig på listen til hendes hold flere år i forvejen, siger Aage Larsen.

Peggie Torgersen drev i perioder også klinik, hvor hun arbejdede med forskellige behandlingsformer, og havde også klinik i Sorthat sammen med datteren Frieda.

– Hun kunne se, hvordan hun kunne hjælpe folk med deres skavanker, og det var ikke altid, at man skulle udføre øvelsen som den, der stod ved siden af. Hendes undervisning endte med at blive en kombination af det, hun bare kunne, og det hun havde lært. Hun udviklede sig til at blive en kropsterapeut, hvilket jeg også har nydt godt af, og jeg har ikke ondt i ryggen mere, takket være Peggie, siger Ebbe Torgersen.

"Mine damer"

Peggie Torgersen stoppede som instruktør, da alt blev besværligt under coronaen.

– Men vi blev ved med at møde folk, der skulle have en snak med Peggie. Når jeg så spurgte hvem det var, svarede Peggie: Det var "en af mine damer". Det gik hen og blev et stående begreb, fortæller Ebbe Torgersen.

– Peggie betød meget for mange mennesker. Hun kunne række langt ud over sin egen familie, siger han, men betegner dog Peggies forhold til sine tre piger som helt specielt:

– Hun deltog aktivt sammen med dem, hvad enten det drejede sig motion, dans, modesyning, kost og madlavning, bagning, havekultur eller musik. Børnebørnene er et kapitel helt for sig. Hun nåede at opleve lille Magnus, som blev født for et halvt år siden. Det var et mål for hende at få den oplevelse med, og hun blomstrede op hver gang hun så ham, siger Ebbe Torgersen.

Peggie Torgersen efterlader sig sin mand Ebbe, døtrene Anne, Sara og Frieda samt fem børnebørn.

Bisættelsen finder sted fredag den 12. januar klokken 13.30 i Rønne Kapel.

Følg debatten på facebook!
FÅ ABONNEMENT