'Alle mine projekter er en samling af de bedste ud af virkelig mange billeder'

'Alle mine projekter er en samling af de bedste ud af virkelig mange billeder'
Inuuteq Storch. Privat foto
DAGENS NAVN | ØSTERMARIE | ABONNENT | 4. JUL 2021 • 05:54
Julia Aka Wille
Journalist
DAGENS NAVN | ØSTERMARIE | ABONNENT
4. JUL 2021 • 05:54

Inuuteq Storch har taget billeder i 14 år og udstiller lige nu på Beast i Østermarie. Selv er han er i Grønland, men kommer til Bornholm senere på efteråret for at være med til udstillingens afslutning.

Du udstiller på Beast på Bornholm – hvad udstiller du?

– Jeg udstiller billedserie, der hedder Flesh, som også er navnet på min bog. Jeg håber, det går godt, for jeg var ikke selv var til ferniseringen, da jeg er i Grønland lige nu. Men jeg kommer til Bornholm i starten af september for at være med til slutningen af udstillingen.

Hvad udstiller du?

– Det er billeder, jeg har taget, da jeg boede i New York, hvor jeg gik på kunstskolen International Center of Photography School. Billederne er baseret på forskellige følelser, man kan opleve, men billederne er specielt inspireret af følelsen af hjemve til et sted, mens man føler sig hjemme et andet sted. Det er en mærkelig følelse, der er svær at forklare.

Hvor i Grønland er du fra? Og hvor bor du i dag?

– Jeg er opvokset i Sisimiut i Vestgrønland, hvor jeg også er lige nu. Men jeg rejser meget rundt til forskellige lande og steder, så jeg siger altid, at jeg ikke bor ét bestemt sted.

Hvor længe har du taget billeder?

– Mine forældre købte et brugt kamera af min ven tilbage i 2007. Et år senere begyndte jeg at tage billeder og lave kunst og har faktisk gjort det siden.

Hvorfor kan du godt lide at tage billeder?

– Billeder har faktisk sit eget sprog, og jeg bruger det til at udtrykke mig. Når jeg tager billeder, snakker jeg med mig selv, og det gør, at jeg lærer og forstår mig selv bedre. Billedsproget er på en måde en mellemting af min bevidsthed og ubevidsthed.

Hvad er dit yndlingsbillede, som du selv har taget?

– Det sjove ved det spørgsmål, er, at det kommer an på dagen, og hvad der sker eller er sket inden og efter, jeg tog billedet. For at svare kort, er alle mine projekter en samling af de bedste ud af virkelig mange billeder.

Hvor får du din inspiration fra?

– Forskellige følelser og selvfølgelig Grønland, hvor jeg kommer fra. Der er så meget at fortælle og blive fortalt af andre om Grønland.

Hvor mange udstillinger har du haft?

– Rigtig mange.

Har du været på Bornholm før? Hvad ved du om Bornholm?

– Ja, jeg har været der, da min onkel jo bor der. Der er flotte huse og bygninger, og det synes jeg er god stil.

Hvad kan du godt lide at lave i din fritid?

– Jeg bruger meget tid på at være sammen med mine venner. Så elsker jeg at svømme, høre musik, sejle, stå på snowboard og danse om natten.

 


Inuuteq Storch

32 år

Fotograf uddannet fra Fatamorgana i København og International Center of Photography i New York.

Opvokset i Sisimiut i Vestgrønland, hvor han også er lige nu