Nyt partnerskab åbner døre for virksomheder

Nyt partnerskab åbner døre for virksomheder
Det handler primært om Østersøen, men Østersø Lab kan også gavne det lokale erhvervsliv, vurderer folkene bag initiativet. Arkivfoto: Berit Hvassum
NYHED | 9. APR 2024 • 09:57
Henrik Nielsen
Journalist
NYHED
9. APR 2024 • 09:57

Teknologisk Institut engagerer sig i Østersø Lab, der arbejder for grønne løsninger til gavn for Østersøen.

Det overordnede mål er en genopretning af havmiljøet i Østersøen, når Østersø Lab Bornholm bringer forskere og erhvervsliv sammen. Nu er Teknologisk Institut blevet ny projektpartner, og det kan både gavne havmiljøet og det lokale erhvervsliv, vurderer folkene bag Østersø Lab Bornholm.

Direktør Lone Reppien Thomsen i Offshore Center Bornholm har været med til at etablere Østersø Lab, og hun ser det nye partnerskab som en strategisk styrke, der vil bidrage med flere kræfter og øge potentialet for arbejdet.

– Med Teknologisk institut får vi også åbnet døren til en række innovative virksomheder og til en viden, som vi mener bornholmske virksomheder kan få stor gavn af, siger Lone Reppien Thomsen i en pressemeddelelse.

Grønne løsninger

Teknologisk Institut deltager med Center for Idé & Vækst, der i første omgang vil bidrage med en projektleder til at afdække potentiale og udarbejde projektansøgninger for de kommende større projekter i Østersø Lab. Centret driver allerede et prototypeværksted med fokus på idéudvikling og ser frem til at kunne etablere et innovationsmiljø i Østersø Lab, fortæller centerchef Lene Grønning.

I første omgang er der fokus på havmiljø, men der er allerede identificeret flere fokusområder i Østersø Lab, blandt andet bæredygtig materialeudvikling, teknologi- og innovationsspor for lokale virksomheder samt et omdrejningspunkt for iværksættere med nye ideer og grønne løsninger til et mere bæredygtigt samfund.

Hjælpe Østersøen

Øvrige initiativtagere til Østersø Lab ser også fordele ved det nye partnerskab og samarbejde.

– Med Teknologisk Institut står vi stærkt med en skare af forskellige kompetencer og en masse inspiration og støtte til at løfte innovationen på øen. Denne styrkelse af innovationen kan også komme vores havmiljø til gode, fortæller havbiolog Marie Helene "Miller" Birk fra Ivandet, der netop har engageret sig i Østersø Lab for at sikre, at den teknologiske innovation kan hjælpe med at hjælpe Østersøen.

Samme perspektiver ser Søren Femmer Jensen, som er administrerende direktør i Sensemakers.

– Et vigtigt mål for Østersø Lab har været at afprøve ny teknologi i kombination med havmiljøforskning til at genoprette havnaturen i Østersøen. Vi er begejstrede for, at deltagelsen af Teknologisk Institut i partnerskabet for alvor kan hjælpe at sætte fart på de ambitioner, siger han.

Teknologisk Institut får fysisk plads hos Business Center Bornholm.



Direktør Lone Reppien Thomsen i Offshore Center Bornholm og centerchef Lene Grønning fra Teknologisk Instituts Center for Idé & Vækst ser frem til at samarbejde i Østersø Lab Bornholm. Eget foto

 

Om Østersø Lab

Visionen for Østersø Lab er udviklet af

• Ivandet, der driver havmiljøtiltag og formidlingsaktiviteter om havet ved isværket i Tejn.

• Sensemakers, der er en miljøteknologi start-up fra Nexø, der udvikler sensorer for at kunne optage data fra havet og kysten og finde grønne løsninger.

• Offshore Center Bornholm, som arbejder med service i forbindelse med offshore havvindaktiviteter, det maritime og har en stor interesse i at sikre mere viden om teknologiske løsninger og innovation til Bornholm.

Initiativet støttes af Blå Bornholm, Fonden for Beskæftigelsesfremmende Initiativer på Bornholm, Offshore Center Bornholm og Rønne Havn A/S.

Kilde: Offshore Center Bornholm

Følg debatten på facebook!
FÅ ABONNEMENT