Fik sat en prop i hullet: Nu er yacht oven vande igen

Fik sat en prop i hullet: Nu er yacht oven vande igen
Billede af indsatsen taget sidst på formiddagen. Foto: presse-fotos.dk
NYHED | 5. AUG 2024 • 17:10
NYHED
5. AUG 2024 • 17:10

Mandag eftermiddag er beredskabet fortsat til stede på kajen ved Gudhjem Havn i forbindelse med at lystyachten Genesis tidligere på dagen tog vand ind og var på vej mod bunden.

Bornholms Brandæsens indsatsleder Per Zarzycki fortæller, at beredskabet - i samarbejde med to kranbiler - er lykkedes med at få hejst båden op af vandet.

– Lige nu arbejder vi på at få en prop i det hul, der gjorde båden utæt. Herefter kan vi begynde at sætte den ned, og så regner vi meget stærkt med, at den er sødygtig igen.

Hvis den ikke kan flyde, går jeg ud fra, I samler den op på et lad og kører den væk?

– Det har vi ikke mulighed for. Vi har ikke nogle lastbiler herovre, der kan løfte den der. Så vores plan er, at den bliver flydende - ellers har vi et par lastbiler, der kommer til at holde her i et stykke tid, lyder det fra indsatslederen.

Havnen har været åben hele tiden under forløbet, fortæller han videre, og der har været en god dialog med dem, der bruger havnen, så de har kunne komme ind og ud, mens indsatsen har stået på.

Per Zarzycki vurderer, at der er sluppet 3-5 liter olie ud af båden som følge af uheldet. Men beredskabet var på forkant og havde lagt flydespærringer ud.

– Nu har vi inddæmmet det, så der ikke er noget, der kommer ud i resten af havnen.

Lader I det fordampe?

– Vi tager det, vi kan, og lader resten fordampe.

Kort før klokken 18 oplyser Per Zarzycki, at kranbilerne har forladt havnen og at båden flyder af sig selv. Dermed kan beredskabet også forlade havnen.

– Ejeren han er helt med på, at han har ansvaret nu. Vi har hjulpet med det, vi kunne og skal hjælpe med, siger han.

Følg debatten på facebook!
FÅ ABONNEMENT