Stor forening får ny formand: 'Jeg er stolt og glad'

Stor forening får ny formand: 'Jeg er stolt og glad'
Tidssvarende rammer for Bornholms rige arkæologi og kulturarv er en hovedopgave for museumsforeningens nye formand. Arkivfoto: Jacob Jepsen
NOTITS | 11. SEP 2024 • 11:52
Henrik Nielsen
Journalist
NOTITS
11. SEP 2024 • 11:52

Lars Goldschmidt erstatter Jørgen Selmer som formand for Danmarks største museumsforening.

De næsten 5.000 medlemmer af Bornholms Museumsforening har fået ny formand. Efter et par år på posten, ønskede Jørgen Selmer at fratræde, fordi han flytter fra øen i nærmeste fremtid. Ny formand er Lars Goldschmidt, som har siddet i bestyrelsen siden 2014.

– Jeg er stolt og glad for, at bestyrelsen har peget på mig som ny formand. Vi står som forening med en række utroligt spændende opgaver, siger den nye formand i en pressemeddelelse.

En samlet bestyrelse står bag valget af Lars Goldschmidt, fremgår det.

– I de kommende år og så hurtigt som muligt skal der etableres tidssvarende rammer for udstilling og bevaring af Bornholms meget rige arkæologi og nyere kulturarv. Det indebærer et nyt museum et sted på øen, at der skal arbejdes med de nye magasiner, det arkæologiske center på Snorrebakken og udvikling af de eksisterende afdelinger, siger Lars Goldschmidt i pressemeddelelsen.

Han nævner også en fortsat udvikling af kunstmuseet og en planlagt pavillon for Sonja Ferlov Mancoba som kommende opgaver for ham som formand og resten af bestyrelsen.

Jørgen Selmer fortæller, at han har været utrolig glad for arbejdet for de bornholmske museer.

– Valget om af fratræde er udelukkende truffet af personlige, familiemæssige grunde, men samtidig er det et naturligt tidspunkt at foretage et skifte, idet der både for Bornholms Museum og Bornholms Kunstmuseum skal arbejdes med nye strategiske mål i den kommende tid, siger Jørgen Selmer.

Lene Feldthus Andersen er fortsat næstformand. Derudover består forretningsudvalget af bestyrelsesmedlemmerne Christina Dideriksen og Rikke Solberg Bruun samt museumsdirektør Jacob Bjerring-Hansen.

Følg debatten på facebook!
FÅ ABONNEMENT