Presset sommerrevy vender tilbage næste år

Presset sommerrevy vender tilbage næste år
Trods faldende billetsalg er Bornholms Sommerrevy klar til en ny sæson i 2024, fortæller revydirektørerne Søren-Hauch Fausbøll og Gunvor Reynberg. Arkivfoto: Anders Beier
NYHED | 12. SEP 2023 • 19:00
Henrik Nielsen
Journalist
NYHED
12. SEP 2023 • 19:00

Billetsalget til Bornholms Sommerrevy er dalende. Revyen holder dog skindet på næsen og spiller igen i 2024.

Publikum grinede, anmelderne roste, og de medvirkende nød at stå på scenen i Kyllingemoderen. Til gengæld var billetsalget ikke helt som håbet, hvilket har presset Bornholms Sommerrevy økonomisk. Den holder dog skindet på næsen, og der kommer en revy igen i 2024. Det fremgår af en pressemeddelelse.

Billetsalget ligger ikke langt fra, hvad revyholdet havde som målsætning, men det har været dalende i 2022 og 2023. Salget af billetter er afgørende for Bornholms Sommerrevy, da det kræver mange ansatte at producere revyen, og udgifterne til at bygge en forestilling op fra bunden hvert år er store. Derfor er hver enkelt solgte billet en kæmpe støtte for revyen.

– Vi skal ikke tjene penge på revyen. Vores ansatte skal selvfølgelig have deres løn, men vi er alle i det her med et kæmpe hjerte for Bornholm og for at skabe det unikke, det er at opleve en revy sammen. Det skal selvfølgelig være bæredygtigt økonomisk, og det var det lige ved ikke at være sidste år og i år. Derfor er vi dybt afhængige af fondsmidler, sponsorer og mest af alt at få solgt en masse billetter, siger revydirektør Gunvor Reynberg i pressemeddelelsen.

Hendes meddirektør Søren-Hauch Fausbøll fortæller, at det har været en fantastisk sommer med Clara Ellegaard og Mikkel Becker Hilgart som nye på holdet, hvilket gav en skøn energi, sjove numre og en flot anmeldt revy.

Ny revy i støbeskeen

Billetsalg er ikke det eneste økonomiske fundament for sommerrevyen. I år var den støttet af Brdr. E., S. og A. Larsens Legat, Sparekassen Bornholms Fond, Bornholms Brand, Sydbank, regionskommuenns musik- og teaterråd samt sponsorer fra det lokale erhvervsliv. Den hjælp er revyen helt afhængig af, fortæller producent Laura Frederikke Jespersen.

– Vi vil gerne bidrage til det bornholmske samfund med denne revy, som også skaber nogle arbejdspladser for lokale medarbejdere sommeren over, og vi vil selvfølgelig også skabe nyt på revyen år efter år. Der er fondene i den grad med til at sikre den positive udvikling af revyen, forklarer hun.

På et bestyrelsesmøde i sidste uge konstaterede de to revydirektører og bestyrelsen i Foreningen Bornholms Sommerrevy, at der er grundlag for endnu en sommer med en bornholmsk revy.

– Vi har nogle spændende ting i ærmet, som vi snart kan fortælle meget mere om. Det er lige ved at falde på plads det hele med skuespillere og det kunstneriske hold, og vi glæder os til at kunne sætte billetsalget i gang så hurtigt som muligt, fortæller Søren Hauch-Fausbøll.