I Bornholmernes mad står der, at osten har godt af at modne nogle dage, og det skal jeg nok finde ud af, for jeg fik ikke spist altsammen.
Oprindelig blev osten serveret med purløg på rugbrød. Det er sikkert godt, men jeg vil gerne vente med en rugbrødsopskrift, til der er en læser, der vil dele sin særlige bornholmske med os (det er en opfordring).
I stedet vil jeg bage en foccacia, som jeg engang har set et billede af. Også her kvajede jeg mig. Jeg tror ikke, at man kan se det på billederne, men jeg ville lige vende det og bage det med bunden opad, for at være sikker på, at det var færdigt og så faldt noget ad fyldet af. For ikke at havne i samme situation, så sørg for at bage det med varmluft eller rigelig undervarme.
Nu var vi lidt inde på det med rugbrødet. Jeg vil så gerne have flere gode ideer til, hvilke retter, som I forbinder med Bornholm. Det kan jo sagtens være noget, I laver med eksempelvis ramsløg, som nu er på vej frem. Det kunne også være, at I har en opskrift på en fortolkning af palthæsta.
Kom med dem, så vi sammen kan definere den nye bornholmske madkultur. Måske er det en pizza med sild? Altså, sådan her: