Nyt børnebibliotek indviet

Nyt børnebibliotek indviet
Foto: Jesper Dollerup Merved
NYHED | ABONNENT | 18. MAR 2023 • 15:30
NYHED | ABONNENT
18. MAR 2023 • 15:30

Lørdag var det store fejringsdag på Rønne Bibliotek, hvor man med sang og kage officielt indviede det nye børnebibliotek.


Børnebiblioteket i Rønne er blevet nyrenoveret, og det blev fejret med sang, kage og godt humør lørdag.

Nyindretningen har været undervejs i noget tid, hvor der blandt andet er sat et læsehuletræ op, og så er der i det hele taget blevet skabt mere plads til leg og aktiviteter, fortæller Lea Wolfbrandt, som er ansvarlig for børnebiblioteket og har været koordinator for projektet.

– Det er baseret på, at vi gerne vil skabe mere plads til børnefamilierne og så selvfølgelig med fokus på læselyst. Det er med afsæt i vores læsestrategi for børn, som blev udarbejdet sidste år. Meget af det gamle er også flyttet med over i det nye, for det har børnefamilierne faktisk efterspurgt. Det er jo dejligt, at noget af det, der var i de gamle rammer, også kan bruges i de nye, siger Lea Wolfbrandt.

Et af tiltagene er, at man spejlvendt rummet, så hvor der tidligere var småbørnsområde, har man nu afdelingen for lidt ældre børn. Og på biblioteket har man allerede mærket effekten af det "nye" børnebibliotek, fortæller Lea Wolfbrandt.

– Der har helt sikkert sat et ekstra skub i besøgstallet, og folk kommer med virkelig gode tilbagemeldinger. Vi oplever mange børnefamilier, der kommer og hygger sig, læser bøger, snakker sammen og i det hele taget bruger børnebiblioteket, som det er tænkt. Det er rigtig dejligt at mærke.

Søger input

Børnebibliotekets "makeover" er et led i en overordnet strategi fra Bornholms Folkebiblioteker, hvor man vil sætte fokus på, hvordan bibliotekerne skal se ud i fremtiden.

– Nu har vi i første omgang sat fokus på børnefamilierne, for der er jo også noget økonomi i det. Men det handler overordnet om, hvordan vi skruer bibliotekerne sammen, og hvad folk har af ønsker til, hvordan det skal være at bruge et kulturtilbud som biblioteket. Det gælder både børn og voksne, siger Lea Wolfbrandt.

Derfor giver man over en længere periode mulighed for og opfordrer faktisk til, at alle kommer med input og ideer, der i sidste ende skal indgå i en samlet rapport, som skal fremlægges for fritids-, kultur- og lokalsamfundsudvalget til efteråret.

Lørdag var det dog først og fremmest børnene, der var i fokus og til at optræde for de mange fremmødte børn og barnlige sjæle, havde man inviteret June Beltoft, der er forsanger i bandet Rimraketten.

Det er musik for børn, skrevet af børn, og med sange om pandekager og fodbold var det svært for både børn og voksne ikke at danse lidt med. Og det passede perfekt til målet med dagens begivenhed, fortæller Lea Wolfbrandt.

– Det her er en fejring og et forsøg på at understøtte det gode børneliv på Bornholm. Sådan at vi får nogle glade, stærke og kreative børn, der får noget med i rygsækken, der kan bygges videre på.

Biblioteket har ikke søgt ekstra bevillinger, og ændringerne er derfor kommet ud af deres eget budget.

Der var godt med publikum til at overvære June Beltoft give koncert. Foto: Jesper Dollerup Merved

 

Det nye læsehuletræ pryder børnebiblioteket. Foto: Jesper Dollerup Merved

 

Regel nummer et. Ingen sko og støvler i børnebiblioteket. Foto: Jesper Dollerup Merved

HVOR DRØMMER VI OS HEN? OM KULTUREN

Hvad skal fremtiden være, når det gælder Bornholm og kulturen. En rækker engagerede og vidende eksperter og læsere bidrager med deres bud. Send gerne dine tanker til debat@tidende.dk.

DEBAT | ABONNENT

Ø-kultur?