Ny fjer i hatten: Vi har slået rekorden fra 2022

Ny fjer i hatten: Vi har slået rekorden fra 2022
Lene Havtorn Larsen overtog ledelsen af Grønbechs Gaard – Bornholms Center for Kunsthåndværk – i 2022. Arkivfoto
NYHED | ABONNENT | 16. MAJ 2024 • 19:00
NYHED | ABONNENT
16. MAJ 2024 • 19:00

Det går fortsat fremad på Bornholms Center for Kunsthåndværk i Hasle.

For andet år i træk kunne Bornholms Center for Kunsthåndværk præsentere fremgang.

Det kom frem på Foreningen Grønbechs Gårds generalforsamling torsdag den 16. maj.

– 2023 var et år med fremgang for os, og succesen skyldes blandt andet, at vi har fastholdt og videreført de nye initiativer og koncepter, som blev grundlagt i 2022, sagde foreningens forperson, Lene Feldthus Andersen, i sin beretning.

Det fremgår af en pressemeddelelse.

2023 kan samlet set betegnes som et år, hvor vi fortsatte med at skabe traditioner, fortsatte Lene Feldthus Andersen, der havde solide tal i baghånden, da hun præsenterede udstillingscenterets fremgang i 2023.

– Vi har rundet 25.000 besøgende på Bornholms Center for Kunsthåndværk. Heraf besøger 8.800 gæster udstillingerne, det er 1.000 flere end året før og et tal, vi har som mål at øge yderligere.

Centeret blomstrer som aldrig før

Omsætningen i butik, cafe og udstillinger var ligeledes rekordhøj i 2023 med en stigning på 32 procent i forhold til 2022, der i øvrigt også var rekordår.

Antallet af medlemmer er steget med 17 procent, mens det er lykkedes af fastholde størsteparten af gårdens 35 frivillige værter.

En del af succesen kan ifølge forpersonen tilskrives centerets nye leder, Lene Havtorn Larsen. Hun har gjort det til et af sine hovedmål at øge omsætningen i museumsbutikken til gavn for øens kunsthåndværkere, og det er jo et mål, der i den grad er lykkedes med en omsætningsstigning på over 30 procent.

Lene Havtorn Larsen lagde da heller ikke skjul på sin glæde over de gode resultater.

– Det er fantastisk at se den opbakning til Bornholms kunsthåndværk. Vi har i flere år arbejdet på at tiltrække flere gæster og udvikle konceptet yderligere for at give mere liv til øens kunsthåndværk, og vi er glade for at kunne meddele, at det virker, og at centeret blomstrer som aldrig før, lød det fra centerleder Lene Havtorn Larsen.

Endnu større opbakning i år

Årets højdepunkt i 2023 var ifølge Lene Feldthus Andersen Egeværks udstilling "Present" med premieren på værket "Månen", inspireret af månen over Hammerhavnen, et værk som har vakt opmærksomhed fra New York til Dubai og nu doneres til Bornholms Hospital med støtte fra Kirsten og Freddy Johansens fond.

– Det blev et rigtigt tilløbsstykke, lød det fra forpersonen for Foreningen Grønbechs Gård.

Energien fra 2023 mærkes tydeligt i huset, fortsatte hun, og succesen var en engangsforestilling. Opbakningen 2024 år har indtil nu været endnu større, da gæsterne tiltrækkes af de nye udstillinger, herunder "Glasskibe" – delvist skabt af Egeværk – inspireret af bornholmske helleristninger, og de ti store Vaser fra Baltic Sea Glass.

Lene Feldthus Andersen sluttede med at dele æren for de flotte resultater med en bred vifte af organisationer, samarbejdspartnere, politikere og ikke mindst ansatte og frivillige, samt selvfølgelig de kunsthåndværkere, som det hele drejer sig om.

– Alt dette kunne ikke have ladet sig gøre uden vores dedikerede ansatte, entusiastiske frivillige værter, loyale medlemmer, støttende lokalpolitikere, bidragende samarbejdspartnere og ikke mindst de dygtige bornholmske kunsthåndværkere og de vidunderlige udstillere fra andre dele af landet.

Bestyrelsen

Ditte Marie Koudal, næstforperson, valgt af generalforsamlingen

Viki Normann Kert, udpeget af Kunstakademiets Designskole, Bornholm

Maja Frendrup, udpeget af ACAB

Inge Holm, frivillig vært, valgt af generalforsamlingen

Sissel Thuesen Jensen, valgt af generalforsamlingen

Gunna Møller, udpeget af Kommunalbestyrelsen

Andreas Østergaard Nemo, kunstner og frivillig vært, suppleant

Anette Bjerregaard, medlem af ACAB, suppleant

 


 


Egeværk har skabt Glasskuíbene sammen med glaspusterduoen Backhaus Brown. Foto: Anette Vestergaard