I denne uge har jeg haft mine gummistøvler på, og bevæbnet med en saks begav jeg mig ud i det frådende novemberhav. Helt så frådende var det ikke, men det lød godt, ik'?
Blæretang kan man høste hele året, men det er smukkest og finest om foråret, hvor der er helt friske skud på de brune, nærmest håndformede havplanter. Grunden til at jeg ikke snuppede tangen i foråret, er, at jeg var meget bevidst om, at det kan være svært at finde spiselige ting i november.
Det gør ikke så meget, at det er de lidt grovere stykker blæretang, vi skal bruge i dag. Det skal nemlig steges i olivenolie.
Mens jeg stod der i havet blandt glatte sten og bølger, fik jeg mig en naturoplevelse, som jeg ikke rigtigt har stiftet bekendtskab med i lang tid. Umiddelbart ikke en, jeg synes om. Sjaksvåde uldsokker er nemlig ikke min yndlingsbeklædningsgenstand. Navnligt ikke, når man skal gå et godt stykke bagefter.