Blæretang kan man høste hele året, men det er smukkest og finest om foråret, hvor der er helt friske skud på de brune, nærmest håndformede havplanter. Grunden til at jeg ikke snuppede tangen i foråret, er, at jeg var meget bevidst om, at det kan være svært at finde spiselige ting i november.
Det gør ikke så meget, at det er de lidt grovere stykker blæretang, vi skal bruge i dag. Det skal nemlig steges i olivenolie.
Mens jeg stod der i havet blandt glatte sten og bølger, fik jeg mig en naturoplevelse, som jeg ikke rigtigt har stiftet bekendtskab med i lang tid. Umiddelbart ikke en, jeg synes om. Sjaksvåde uldsokker er nemlig ikke min yndlingsbeklædningsgenstand. Navnligt ikke, når man skal gå et godt stykke bagefter.
Tang vinder frem som fødevare. I andre lande – som eksempelvis Japan – har man altid spist tang. I Danmark, eller for at være præcis, rundt om Danmark, findes der ikke nogen giftige tangarter. Den mest tilgængelige er blæretang. Det er vel også den, der er nemmest at genkende.
Den er brun, men hvis man blancherer den, så skifter den farve til den fineste grøn.