Kommunen lukker Kongemindet

Kommunen lukker Kongemindet
Tårnet på Kongemindet bliver lukket for publikum den 1. juni – og åbner efter planen næste sommer. Arkivfoto: Berit Hvassum
NYHED | RYTTERKNÆGTEN | 20. MAJ 2022 • 09:29
Henrik Nielsen
Journalist
NYHED | RYTTERKNÆGTEN
20. MAJ 2022 • 09:29

Der er brug for en gennemgribende renovering af tårnet på Kongemindet, som derfor holdes lukket i et år.


Tårnet på Kongemindet ved Rytterknægten lukkes for publikumsadgang. Det sker af sikkerhedsmæssige grunde. Årsagen er, at stålkonstruktionen trænger til en renovering.

Lukningen træder i kraft 1. juni, fremgår det af en pressemeddelelse fra regionskommunen.

Kommunen har med hjælp af Force Technology fået udarbejdet en fagteknisk vurdering af stålkonstruktionen øverst på Kongemindet. Det er på baggrund af denne analyse og dens anbefaling, at beslutningen om lukning af tårnet er truffet.

Omfattende korrosionsangreb

Ståltårnet skal hejses ned, hvorefter der skal foretages en gennemgående renovering af de bærende konstruktionselementer samt overflader.

Trappenedgangen ved tårnets top renoveres. Gittersøjlen udskiftes én til én og sammenboltes med forstærkningsprofil. Omfattende korrosionsangreb på bærende dele udbedres. Rækværk på øverste og nederste platform udskiftes. Øverste plateau udbedres med forstærkning. Og trappevanger og trappetrin udskiftes eller renoveres delvist.

Åbner næste sommer

Kommunen sætter nu gang i en projektering og efterfølgende udbud af renoveringsarbejdet, hvorefter den endelige tidsplan vil blive udarbejdet. Det forventes, at renoveringen af tårnet vil stå på frem til sommeren 2023, hvorefter det igen kan åbnes for publikum.

Regionskommunen beklager de gener, den midlertidige lukning medfører og ser frem til igen at kunne åbne tårnet for publikum.

Kongemindet udgør øens højeste udsigtspunkt og blev bygget i 1856.