Kan I huske rundkirken? Snart kommer kunstværket til den tredje rundkørsel

Kan I huske rundkirken? Snart kommer kunstværket til den tredje rundkørsel
Om en 14 dages tid skulle kunstværket gerne stå færdigt, siger Jackie Hansen fra Jackies Entreprise. Foto: Jacob Jepsen
KUNST | RØNNE | ABONNENT | 8. OKT 2021 • 13:38
KUNST | RØNNE | ABONNENT
8. OKT 2021 • 13:38

Jackies Entreprise gik fredag morgen i gang med de indledende manøvrer til etableringen af den skulptur, som skal pryde rundkørslen på Torneværksvej, hvor Østre Ringvej går over i Nordre Ringvej, eller omvendt.

– Jeg tror, det vil tage en 14 dages tid, inden vi er helt færdige, siger Jackie Hansen.

– Det håber vi i hvert fald, men det kræver selvfølgelig, at kunstnerens klodser passer sammen.

Kunstneren er Esben Klemann, og klodserne er allerede ankommet til Rønne. De vil blive kørt op til rundkørslen, når bunden, de skal placeres på, er lagt færdig.

Det var i 2015, Brdr. E., S. & A. Larsens Legat donerede 1.250.000 kroner til at udsmykke de tre rundkørsler langs ringvejen omkring Rønne. De to har stået færdige længe, og nu vil den tredje altså også snart være prydet af kunst.

Esben Klemann er uddannet skulptør fra Det Kongelige Danske Kunstakademi (1996-2002) og Det Jyske Kunstakademi (1990-92) og bor og arbejder i København. Hans værk består i en betonmur opbygget af 24 elementer, som skal samles på stedet. Halvdelen af muren får karakter af en normal mur og bliver et par meter høj, mens den anden halvdel smelter sammen, bøjer indad og skråner gradvist nedad, til den ligger mere eller mindre fladt på jorden.

– Jeg har lavet en del af det her før med samme teknik, hvor man støber i store forme, men det her rundkørselsprojekt er langt større og mere komplekst end noget andet, jeg har lavet, har Esben Klemann tidligere sagt til Bornholms Tidende.

Jackie Hansen oplyser, at han har sat to-tre medarbejdere på opgaven, som han betegner som mellemstor.