– Jeg tænker, at det sikkert stadig er et problem for barnet eller den unge at finde ud af, at man er anderledes. Men man kan jo i dag være anderledes på så mange måder, og jeg tror, at tilgangen fra det omkringliggende samfund er en helt anden nu end dengang.
– Det gør det ikke nødvendigvis meget nemmere, men det, der måske kan gøre det nemmere, er, at man i dag også har internettet. Du skal tænke på, at dengang i 60'erne og 70'erne var den referenceramme, jeg havde, det lokale bibliotek, hvor jeg kunne prøve at finde nogle bøger, der handlede om nogle af de her ting, og dertil var der fjernsynet i form af Danmarks Radio. Der var ikke andet. Men i dag kræver det bare ganske få tryk på et tastatur, så har man adgang til en helt anden verden og kan opbygge en virtuel relation til ligesindede. Det, tror jeg, kan betyde meget i mange sammenhænge, siger Morten Haahr.
Grundlæggende mener han også, at hans bog meget handler om relationen mellem generationerne, og eksempelvis bruger han sit forhold til søsterens tre drenge og deres liv som noget, han kan spejle sin egen opvækst og sit eget liv i.
Og hvordan reagerede hans mor så på det brev, han sendte til forældrene, og hvor han lagde kortene på bordet?
Ligesom faren med en del forfærdelse, men hun konkluderede dog i slutningen af brevet over for Morten:
"Du skriver, at du er glad som aldrig før, det er noget nær bedst for mig, hvis det passer, jeg skal nok lære at leve med det, som det er, og jeg skal love dig, at der skal ikke blive forskel på tiden før og tiden efter i mit forhold til dig".