Festival rykker til Christiansø

Festival rykker til Christiansø
De mange korsangere optræder traditionen tro i de historiske rammer på Hammershus. Arkivfoto: Jens-Erik Larsen
NYHED | ABONNENT | 24. MAJ 2022 • 15:30
Holger Larsen
Journalist
NYHED | ABONNENT
24. MAJ 2022 • 15:30

Korfestival Bornholm holdes for 13. gang med 400 sangere fra Sverige, Norge og Danmark.

Det er blevet til rigtig meget sang i løbet af årene under Korfestival Bornholm. Mange af korene har gæstet festivalen både to og tre gange for at synge, møde andre sangere på tværs af landegrænser, opleve den gode og afslappede festivalstemning og naturligvis Bornholm.

Det skriver A/S Team Bornholm, som er arrangør af festivalen med Steffen Hyldig som musikalsk leder, forud for den 13. udgave af korfestivalen. Den finder sted i kristi himmelfartsferien.

– Vi er naturligvis både glade og stolte af den store opbakning, som Korfestival Bornholm har efter to år i "covid-19 dvale". Det bliver igen et stort arrangement med masser af sang på hele Bornholm med gratis adgang for publikum til alle fælleskoncerterne. Enkelte af korene har også egne koncerter, som man kan opleve i Østerlars Kirke, Domen, på Grønbechs Gård og på Bornholms Kunstmuseum (entre på museet). Korfestival Bornholm har også en koncert på Christiansø, hvor Sandefjord Sangforening fra Norge synger i Store Tårn den 26. maj, skriver Jacob Lund fra A/S Team Bornholm i pressemeddelelsen.

Programmet

Festivalen åbner i Gudhjem torsdag den 26. maj, hvor hele havnefronten fra M/S Ertholm, Gudhjem Is til Café Klint og Gudhjem Røgeri vil genlyde af sang. I Gudhjem Kirke vil man ligeledes kunne høre sange fra de deltagende kor.

Fredag den 27. maj er der om formiddagen koncert på Kildebakken i Tejn, i Klemens Kirke og i Domen i Allinge, hvor korene giver smagsprøver på deres repertoire.

Fredag eftermiddag vil Hammershus være rammen, når de mange kor vil holde koncerter forskellige steder på borgruinen.

Rønne er centrum for finalekoncerten lørdag den 28. maj, hvor korene optræder gruppevis på tværs af landegrænser med et indstuderet repertoire. Temaet i år er blomster og træer. Finalekoncerten slutter med tre sange, hvor alle 400 sangere medvirker.