Dyr udsigt over Gudhjem

Dyr udsigt over Gudhjem
Foto: Bruun Rasmussen
NYHED | ABONNENT | 27. MAJ 2023 • 15:30
Tommy Kaas
Redaktør
NYHED | ABONNENT
27. MAJ 2023 • 15:30

Første, anden, tredje...

Tidende samler en række spændende salg fra danske og internationale auktioner, hvor emner med bornholmsk relation på det seneste har været eller kommer under hammeren.

Niels Larsen Stevns er geografisk mest knyttet til Vendsyssel i Nordjylland, men er også kendt for fine bornholmerbilleder.

Bruun Rasmussen solgte i denne uge et stort billede (69x104 cm) fra Bokul med udsigt over Gudhjem – Bays hus ses i centrum af billedet som på det mere berømte Gudhjem-billede af Karl Isakson fra året før, som hænger på Bornholms Kunstmuseum.

Det er afbilledet herover. Hammerslaget lød på 17.500 kroner.

 


 

En stor skål af stentøj dekoreret med grøn glasur og lyseblå detaljer fra L. Hjorth blev solgt hos Auktionshuset.com. Skålen måler 27 centimeter i diameter.

Hammerslag: 1.900 kroner.

 


 

Kjeld Hansen (1919-2012) var kendt som en hyppig gæst på Bornholm, og de tidlige billeder fra hans hånd viser fine, lyse landskaber som dette.

Senere bliver maleren nonfigurativ og får et relativt stort publikum.

Vurderingen på det bornholmske landskabsbillede, der måler 60x70 centimeter, er sat til 5.000 kroner.

Der er hammerslag hos Bruun Rasmussen på tirsdag.

 


 

Gudinden fra Holkadalen, blev hun kaldt af maleren Richard Mortensen.

Lisbeth Munch-Petersens (1909-1997) keramik er de senere år blevet enormt efterspurgt blandt samlerne, og hendes værker opnår særdeles fine priser rundt omkring.

Auktionshuset i Hørsholm har en fin lille vase med blå glasur og geometriske figurer i relief til salg. Den måler 12 centimeter i højden.

Der er hammerslag på auktionshuset.com på onsdag – vurderingen er sat til 1.200 kroner.

 

 

Der er stadig penge i Rigmor Nielsens lampefødder fra Søholm.

For et par uger siden fortalte vi kort om denne lampe, der skulle sælges hos Lysekils Auktionsbyrå i byen Lysekil cirka 100 kilometer nord for Göteborg.

Rigmor Nielsens dekorerede gulvlamper har tidligere indbragt høje summer, men vurderingen var i det svenske sat til beskedne knap 8.000 danske kroner.

Byderne ville det dog anderledes, og lampefoden røg op i næsten 21.000 danske kroner.