Svensk politi: Vær ikke urolig i Ystad

NYHED | ABONNENT | 4. OKT 2023 • 15:30
NYHED | ABONNENT
4. OKT 2023 • 15:30

De svenske bandekonflikter er ingen anledning til at holde sig væk fra hverken Ystad eller Malmö, oplyser svensk politi.

Med en direkte færgeforbindelse ud af landet og ind i Sverige er der rig anledning til at nærlæse de seneste nyheder om en optrapning af bandekonflikterne hos naboen på den anden side af Østersøen.

Udfordringerne centrerer sig dog primært omkring Stockholm og Uppsala, oplyser kommunikationsafdelingen i Region Syd i det svenske politi, og man behøver derfor ikke at frygte de omkring 65 kilometer på den svenske motorvej, før Øresundsbroen kan krydses, og der atter er dansk grund under fødderne.

"Der er ingen bandekonflikt i nærheden af, eller som påvirker, E65. Som rejsende på E65 behøver man ikke være urolig - bare fokuser på trafikken", skriver de i en mail til Tidende.

Og er man fortsat tøvende ved tanken om at stoppe op med bilen i en af byerne på vejen for at handle lidt med den fordelagtige svenske kurs, så er det altså heller ikke noget, man skal bekymre sig over.

"Vi forstår at situationen i Stockholm og Uppsala kan skabe en følelse af uro, men der er ingen grund til at holde sig væk fra nogen by - hverken Ystad eller Malmø", understreger det svenske politi.

Frygter man i højere grad de stenkastninger, der en overgang voldte politi og bilister store problemer på motorvejen i Sydsverige, så er der også en opmuntrende melding. Det er nemlig meget lang tid siden, der sidst har været anmeldelser om stenkast, og der er derfor heller ingen grund til at være urolig for den slags.