På niende måned: Efterforskning af færgeuheld stadig i gang

Den svenske kystvagt har endnu ikke afsluttet sin efterforskning af en hændelse i Ystad Havn i foråret, hvor Express 5 påsejlede en kaj og en pram.
Knap ni måneder efter hurtigfærgen Express 5 sejlede ind i en kaj og pram i Ystad Havn, er de svenske myndigheder fortsat i gang med at efterforske hændelsen. Det oplyser sagens anklager Adrien Combierg-Hogg fra anklagemyndigheden i Malmø i en mail.
Tidende har spurgt anklageren, hvorfor efterforskningen har været i gang så længe, men det vil han ikke svare på.
"Efterforskningen er stadig i gang. Derudover har jeg ingen yderligere oplysninger til dig," skriver Adrien Combier-Hogg i mailen.
Uheldet fandt sted den 27. maj sidste år om aftenen, da Express 5 skulle anløbe Ystad Havn ved 20-tiden. Bornholmslinjen konkluderede efter en intern undersøgelse af forløbet, at en menneskelig fejl i forbindelse med manøvrering af skibet var årsag til uheldet, som i øvrigt skete under fine vejrforhold.
TV 2/Bornholm fik efterfølgende aktindsigt i skibsførerens forklaring. Her fremgik det, ifølge tv-stationen, at kombinationen med et for sent drej og for høj fart i havnen på vej mod terminalen og Pakhuskajen førte til uheldet, hvor der ifølge Den Maritime Havarikommission ikke var fare for passagererne. Det oplyste havarikommissionen til tv-stationen.
Allerede samme aften påbegyndte den svenske kystvagt efterforskningen af uheldet med mistanke om 'uagtsomhed i søtrafik i henhold til den svenske sølov', har kystvagten oplyst til tv-stationen.
Kystvagten bekræfter ligeledes over for Tidende, at efterforskningen stadig er i gang. Det skyldes til dels 'de aktuelle omstændigheder' og dels 'andre undersøgelser som har lagt beslag på ressourcerne,' skriver kystvagten i en mail. Tidende har opfølgende spurgt, hvad 'de aktuelle omstændigheder' betyder. Det ønsker kystvagten dog ikke at svare på, da det er anklageren der afgør, hvilke oplysninger i sagen, der kan offentliggøres på nuværende tidspunkt.
Tidende har spurgt Bornholmslinjen, hvad rederiet siger til, at efterforskningen stadig er i gang. Rederiets pr- og kommunikationschef, Jesper Maack, svarer i en mail:
"Det har jeg ingen kommentarer til."


Spændier
Hvis man er ‘spændier’, er man morsom. Man kan for eksempel sige: ‘Ded e ejn spændier kar’ og ‘ded e spændit’.
OM BORNHOLMS TIDENDE
LÆS AVISEN DIGITALT
Læs avisen på din computer
Download app til Apple
Download app til Android
Ansvarshavende chefredaktør: Kristoffer Gravgaard.
Bornholms Tidende, Nørregade 11-19, 3700 Rønne.
Hovednummer: 56903000. Redaktion: 56903081. CVR nr: 35244115
© Bornholms Tidende Tekst, grafik, billeder, video, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. Bornholms Tidende forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indhold med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11b og DSM-direktivets artikel 4".
Generelle handelsbetingelser | Cookie- og Privatlivspolitik | Cookiedeklaration