23-årig kvinde fængslet for kokainsmugling

NYHED | 23. JUN 2024 • 09:26
NYHED
23. JUN 2024 • 09:26

En kvinde, der lørdag blev anholdt på Rønne Havn, er blevet varetægtsfængslet i fire uger for at have smuglet lige over 100 gram kokain til Bornholm.

En 23-årig kvinde bosat i Aalborg blev søndag morgen fremstillet i grundlovsforhør ved Retten på Bornholm.

Her stod hun sigtet for at have transporteret 101,2 gram kokain fra Aalborg til Rønne. Hun blev anholdt klokken 12.04 lørdag på Rønne Havn, hvor den 23-årige var i besiddelse af de godt 100 gram kokain. Kvinden erkendte da også i retten at have transporteret stofferne til Rønne.

Anklagemyndigheden begærede lukkede døre under selve grundlovsforhøret af hensyn til den videre efterforskning, hvor det både skal efterforskes, hvor kokainen stammer fra i Aalborg, samt hvem der skulle have modtaget stofferne her på Bornholm. Det betyder også, at pressen ikke fik lov til at overvære den sigtede afgive forklaring.

Fire ugers varetægtsfængsling

Efter små tre kvarter blev pressen lukket ind igen, hvor den 23-årige kvinde fra Aalborg blev varetægtsfængslet i knap fire uger.

Dommeren begrundede afgørelsen med, at efterforskningen er på så indledende et stadie, at der er begrundet mistanke om, at kvinden vil fjerne spor eller advare andre eventuelle medgerningsmænd, hvis hun er på fri fod, mens efterforskningen pågår. Her vil politiet blandt andet også undersøge kvindens rejsemønstre for at klarlægge, om hun tidligere er rejst til Bornholm med formål om at smugle narkotika.

Sagen kommer blot dagen efter, at en 36-årige kvinde også blev varetægtsfængslet i en større narkosag, hvor hun står sigtet for at have smuglet godt et kilo amfetamin fra København til Bornholm. Anklagemyndigheden understreger i den forbindelse, at de to sager intet har med hinanden at gøre.