Leder: Må den bedste kvinde vinde

Leder: Må den bedste kvinde vinde
I dag skal der stemmes. Arkivfoto: Berit Hvassum
LEDER | BORNHOLM | ABONNENT | 16. NOV 2021 • 05:30
LEDER | BORNHOLM | ABONNENT
16. NOV 2021 • 05:30

Uanset Bornholms valg i dag, tegner det til, at vi får en stærk kommunalbestyrelse med mange fælles mål.

Dagens folkeafstemning til kommunalbestyrelsen tegner ifølge den seneste prognose udført for TV 2/Bornholm til at blive umanerligt tæt. Den kommende borgmester kan både have rødt blå eller blandet demokratisk opbakning, som det ser ud lige nu. Derfor er det afgørende, at alle stemmer efter bedste evne. Men uanset hvordan det endelige resultat bliver, og hvor høj valgdeltagelsen ender, så tegner fremtiden lys for Bornholms børn og den grønne ø som forretning.

Hvis Bornholm, som det ser ud nu,
ender med et kludetæppe af partier
og en kongemager-borgmester
fra et af de mindre partier,
så kan det ideelt set skabe endnu mere
enighed om Bornholms fremtid

Stort set alle partier er grundlæggende enige om, at vi skal tage bedre hånd om vores børn, og at Bornholm skal udvikle sig til at være en stærk grøn forretning. Det skal ske med flere tilflyttere, flere boliger, som de kan bo i, og gode forhold for erhvervslivet.

Der er store uenigheder om administration og rådhusbyggeri, som afhængig af vælgernes dom kan skabe en stor forskel i de kommende fire år. Men ellers er der bred enighed om mange mål langt hen ad vejen. Velfærd, grøn udvikling og et stærkt erhvervsliv, støtter langt de fleste af de opstillede partier.

Hvis Bornholm, som det ser ud nu, ender med et kludetæppe af partier og en kongemager-borgmester fra et af de mindre partier, så kan det ideelt set skabe endnu mere enighed om Bornholms fremtid – specielt hvis partierne besinder sig og tænker bredt og får flest mulige med i konstitueringen i nat. Det giver både en mere stærk konstituering og en endnu mere stærk opbakning til de mange opgaver, der ligger foran vores samfund.

Må den bedste kvinde vinde, og må Bornholm få masser af stemmer i dag. Det skal der til, hvis vores politikere skal have opbakning til at være strategiske og tænke ekstra stort i de næste fire år.