Venezuela anholder amerikaner mistænkt for at ville dræbe Maduro

18. SEP 2024 • 02:34UDLAND

Endnu en amerikaner er blevet anholdt i Venezuela. USA har tidligere sagt, at anholdelserne er uberettigede.

Venezuela har anholdt en amerikansk statsborger, der mistænkes for at planlægge et attentat på den venezuelanske præsident, Nicolas Maduro.

Det skriver nyhedsbureauet AFP.

Det er den fjerde amerikaner, der bliver anholdt i landet inden for kort tid.

Han blev anholdt i hovedstaden Caracas efter at have "taget billeder af kabler, oliefaciliteter og militæranlæg". Det siger indenrigsminister Diosdado Cabello tirsdag i det venezuelanske parlament.

Ifølge ministeren er amerikaneren "en del af et plot mod Venezuela, et plot mod vores land". Han planlægger at "snigmyrde Nicolas Maduro", lyder det.

Ud over de fire amerikanere er også to spanske og en tjekkisk statsborger blevet anholdt den seneste tid i Venezuela.

Alle tre lande her afvist beskyldningerne mod deres statsborgere og kaldt anholdelserne for uberettigede. Landene har desuden forlangt information fra Venezuela om deres anholdte statsborgere.

Præsident Maduro sagde mandag, at de alle havde "tilstået".

Nicolas Maduro blev efter Venezuelas præsidentvalg 28. juli udråbt som valgets vinder af landets valgmyndighed med 51 procent af stemmerne.

Valgdataene er dog aldrig blevet offentliggjort, og oppositionen mener, at oppositionskandidaten Edmundo González Urrutia er den sande vinder.

USA og en række lande i Latinamerika og Europa har indtil videre nægtet at anerkende Nicolas Maduros sejr ved valget. USA siger desuden, at der er "omfattende beviser" for, at Edmundo González Urrutia vandt valget.

EU's spanske udenrigschef, Josep Borrell, har omtalt Maduros regering som "diktatorisk". Det skete i et interview på spansk tv søndag.

- Venezuela har afholdt valg, men det var ikke et demokrati før valget, og det er det endnu mindre efter valget, sagde han ifølge AFP.

/ritzau/

MESTE LÆST UDLAND (48 T)

SENESTE RITZAU

FÅ ABONNEMENT